Olympische Spelen: Eindelijk goud voor Tom Daley

Schoonspringer Tom Daley heeft er vier Olympische Spelen op moeten wachten maar maandag is het hem uiteindelijk in Tokio gelukt om een gouden medaille te halen.

Na twee bronzen medailles op de Olympische Spelen in 2012 (Londen) en 2016 (Rio), heeft de Britse schoonspringer Tom Daley samen met Matty Lee het  synchroonspringen vanaf de 10 meterplank gewonnen. Daarmee doorbreekt het Britse duo de machtsgreep van de Chinezen op deze discipline. Sinds 1988 behaalde China driekwart van alle medailles in het schoonspringen, in Rio won het land zeven van de acht titels.

Het Britse duo overtroefden hun Chinese tegenhangers Chen Aisen en Cao Yuan. Bij de vierde van de zes sprongen ging het mis, waardoor de Chinezen met 470,58 punten net naast de titel grepen. Het Britse team won met 471,81 punten, Rusland (Aleksandr Bondar en Viktor Minibaev) werd derde met 439,92 punten.

De 27-jarige Tom Daley haalt op die manier zijn eerste gouden Olympische medaille binnen. “Ik kan nog steeds niet geloven wat er gebeurd”,zo vertelde Tom Daley tegen de BBC na afloop van de wedstrijd. “Op het moment dat we werden aangekondigd als Olympische kampioenen was ik weg. Ik was aan het blubberen.”

Bron: Belga/BBC

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste