Olympische Spelen: Ann Wauters zet punt achter carriére

Na de uitschakeling van de Belgian Cats op de Olympische Spelen in Tokio zet ook sterspeelster Ann Wauters een punt achter haar rijkgevulde carrière. Dat kondigde ze woensdag na de wedstrijd in de kwartfinales tegen gastland Japan aan. De Belgische basketdames verloren nipt met 86-85.

"Het is een prachtige rit geweest. Ik kan alleen maar dankbaar zijn dat ik hier op de Olympische Spelen aanwezig mocht zijn. Natuurlijk hadden wij op een ander einde gehoopt, maar zo wreed kan sport zijn", zo liet Wauters optekenen.

"We gaan naar huis met heel wat mooie herinneringen. Misschien eindigt het sprookje niet zoals we hadden gehoopt, maar het blijft toch een knappe prestatie. Ik ben heel trots op deze ploeg, die mij heel wat mooie momenten heeft geschonken. Misschien had ik gehoopt op nog iets meer speelkansen, maar ik ben dankbaar dat ik deel mocht uitmaken van dit prachtig avontuur." 

Carriere

Wauters debuteerde in 1997 al op 16-jarige leeftijd bij de nationale ploeg.Tussen 2010 en 2016 zou ze die samenwerking pauzeren om zich te concentreren op haar internationale carrière. Zo trok ze op 17-jarige leeftijd naar het Franse UVSO Valenciennes om vervolgens bij verschillende teams in Rusland, Spanje en Turkije te belanden. In totaal haalde Wauters elf nationale titels (vier in Frankrijk, vijf in Rusland, één in Spanje en één in België) en tien nationale bekers. Vijf keer werd de Belgische verkozen tot beste speelster van Europa. 

Wauters won ook vier titels in de EuroLeague (twee met US Valenciennes-Orchies in 2002 en 2004, één met Samara in 2005 en een vierde met Valencia in 2012) en werd drie keer tot MVP van de Final Four uitgeroepen. Ze pronkt ook met het recordaantal punten in de EuroLeague: 3.771 in 271 matchen.

Ook in de VS gaat Wauters aan de bak bij de Cleveland Rockers. Cleveland, New York, San Antonio, Seattle en Los Angeles. In 2016 keert ze terug bij de Belgian Cats om hen aan een Olympisch ticket te helpen. Dat lukte maar omdat de Olympische Spelen met een jaar uitgesteld werden stelde ze haar eerder aangekondigde afscheid met een jaar uit. 

Nu de Belgian Cats uitgeschakeld zijn zet de Belgische trots dus een punt achter haar basketcarrière. 

 

Bron: Belga

 

 

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste