Non-binaire muzikant Ester heeft nieuwe EP Laundry uit

De Amerikaanse kunstenaar en muzikant Anna Holmquist (zij/hen) heeft  hun nieuwe EP ‘Laundry’ uitgebracht via het Nederlandse indie label AudioSport Records. Samen met bandgenoot en cellist Katelyn Cohen vormt Holmquistde formatie Ester.De nieuwe EP bestaat uit acht liedjes waaronder verschillende nieuwe nummers en enkele herinterpretaties van nummers van  het album ‘Turn Around’.

De uit Chicago afkomstige Anna Holmquist heeft het grootste deel van hun leven muziek gemaakt. Ze hebben zelfs samengewerkt en opgetreden met de eigenzinnige indie-rockband The Curls. Enkele hoogtepunten van hun tijd bij The Curls zijn onder andere het gebruik van een door Holmquist mede-geschreven nummer in de Netflix serie ‘Jessica Jones’ en optredens op het Pitchfork Music Festival in 2018. Holmquist beheert ook de grappige ‘Bad Songwriter Podcast’, waar artiesten huiverend luisteren naar hun vroegste composities. Artiesten als Speedy Ortiz, Ratboys, Melkbelly en Diane Coffee waren al te gast in de podcast. 

‘Laundry’ is de eerste, langverwachte release van Holmquist sinds 2020 toen ze hun laatste  album ‘Turn Around’ uitbracht.

‘Laundry’ is een soberdere release dan het laatste album ‘Turn Around’. Holmquist's zang en gitaarspel nemen het grootste deel van de ruimte in beslag, terwijl bandlid Katelyn Cohen de open ruimte opvult met haar arrangementen op de cello. "Ik schreef het nummer 'Laundry' nadat ik de grootste wasserette ter wereld had bezocht in Berwyn, Illinois”, zo vertelt 

Anna Holmquist over het titelnummer van hun nieuwe EP.” Het gaat over de, soms onzekere, gevoelens die zich manifesteren wanneer je begint te daten met een nieuw iemand. Wanneer je jezelf begint af te vragen of ze iemand zijn van wie je zou kunnen houden en die van jou zou kunnen houden. Als alles nog onzeker en nieuw is."

Deel dit artikel via:

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws