Nominaties voor de tweede Touristico Gaylive Awards bekend gemaakt

Voor het tweede jaar op rij reiken de LGBTQ-websites Touristico Gay en Gaylive.Be hun Awards uit. De genomineerden in de zes categorieën werden bekend gemaakt in de nieuwe aflevering van hun gezamenlijke podcast die vanaf vandaag te beluisteren is via de meeste podcastaanbieders. Dit jaar worden er awards uitgereikt in zes categorieën.

Tot begin september konden de luisteraars van de podcast en de bezoekers van de beide nieuwssites hun favorieten in vijf categorieën doorgeven.   (LGBTQ Horecazaak, Belgisch LGBTQ-evenement, Buitenlands LGBTQ-evenement, Toeristisch evenement en LGBTQ-Partyconcept). Een kleine tachtigtal respondenten gaven hun favoriete horecazaak en/of evenement op.  De winnaars van vorig jaar konden niet meer genomineerd worden in de categorie waarin ze wonnen. (Antwerp Pride (Belgisch evenement), Marie-Antoinette (LGBTQ horeca-zaak), Pinkies (Party concept), Ivana's crazy bustour (Toeristisch evenement)). Presentatoren Marc Dirix en Sven Boutsen keken voor de LGBTQ-Icon Award naar de actualiteit van het bijna afgelopen jaar en kozen daaruit de vijf genomineerden voor de TGLPDCST Icon Award.

De genomineerden in de zes categorieën vind je hier beneden. Stemmen kan tot 20 december op deze site

 

TGLPDCST Award LGBTQ-Horecazaak

In deze categorie zijn tien horeca-zaken die zich voornamelijk richten op de queergemeenschap genomineerd.

  • Jeffrey’s Antwerpen
  • Maskara  Borsbeek
  • Twilight Antwerpen 
  • DeLux Antwerpen 
  • Random Antwerpen
  • La Reserve Brussel
  • Le Baroque Brussel
  • StammBar Brussel
  • Hessenhuis Antwerpen
  • Le Belgica Brussel

TGLPDCST AWARD: LGBTQ Belgisch evenement

Bearpride Brussel

De jaarlijkse verkiezing van Mister Bear Belgium in Brussel gaat niet alleen gepaard met de mister verkiezing maar tijdens de week worden ook heel wat workshops gegeven waar body-positivity centraal staan.  Eind september wordt er opnieuw een nieuwe mister bear Belgium gekozen.

Darklands

Darklands is de jaarlijkse hoogmis voor alle fetish en kinkliefhebbers. De afgelopen jaren is het evenement uitgegroeid van enkel een leerevenement naar een meerdaags evenement dat ook aandacht heeft voor opkomende kinks als puppyplay en abdl. 

Unicorn Festival

Unicorn Festival is een tweedaags muziekfestival dat zichzelf als uniek en open minded bestempeld. Tijdens het festival wordt je getrakteerd op de beste electronic dancemuziek, kunst en veel meer. De missie van de organisatoren is om openheid en vriendelijkheid terug in de maatschappij te brengen.

Belgian & European Pride

Vanaf dit jaar transformeerde de Belgian Pride in Brussel zich tot de Belgian & European Pride. Dit jaar onderging de pride in brussel een hele metamorfose met het opnieuw toelaten van praalwagens en meerdere podia verspreidt over de hele binnenstad.

Miss Travestie Belgie

Sinds 2021 wordt er jaarlijks een nieuwe Miss travestie gekozen. De verkiezing heeft de afgelopen jaren aan visibiliteit gewonnen en ook de kwaliteit van de deelnemers en de winnaars is de laatste paar jaar zeer hard toegenomen.

 TGLPDCST AWARD: Buitenlands LGBTQ-Evenement

Roze Zaterdag Goes

De Roze zaterdag is een jaarlijks feest dat de visibiliteit van de Nederlandse queergemeenschap telkens in een andere stad in de kijker zet. Dit jaar werd de Roze Zaterdag voor het eerst georganiseerd in de provincie Zeeland en de christelijke gemeente Goes. Hoe het daar aan toe ging dat hebben we enkele afleveringen terug uitgebreid besproken 

Pride Amsterdam

Dit jaar bestond de Pride in Amsterdam 25 jaar en het is al lang niet meer enkel de Canal Pride. In de week voor die botenparade werd er dit jaar maar liefst 300 verschillende activiteiten georganiseerd waaronder ook een Queer Walk, verschillende tentoonstellingen en natuurlijk heel wat party’s doorheen heel Amsterdam

Milkshake Festival

Milkshake is de moeder van de inclusieve festivals.Het evenement in het Westerpark van Amsterdam werd in 2012 voor de eerste keer georganiseerd en heeft nog steeds een enorme aantrekkingskracht op de LGBTI+ community en sympathisanten in Nederland, maar ook ver buiten de eigen landsgrenzen.

Roze Maandag Tilburg

Nog zo een mainstay uit Nederland is De Roze Maandag in Tilburg. De jaarlijkse kermis van Tilburg wordt een keer per jaar ondergedompeld in een roos bad en wordt dan overspoeld door queers van zowel heel Nederland maar ook door heel wat Belgen

Gay Pride CSD Keulen

Keulen kun je makkelijk de Gay Capital van Duitsland noemen. Elk jaar is er dan ook een schitterende gay parade in het eerste weekend van juli. Tijdens het eerste festival in 1991 kwamen er nog maar 3000 bezoekers. Nu komen er bijna een miljoen mensen naar Keulen voor deze gebeurtenis.

Folsom Europe/ Berlin

De iets meer kinkere queers zakken dan weer ieder jaar begin september af naar Berlijn voor Folsom Europe. Hiervoor gingen onze oosterburen in 2004 de mosterd halen bij de Folsom Street Fair in San Francisco maar het evenement zou volgens de kenners al lang beter zijn dan zijn Amerikaanse tegenhanger en wordt nu beschouwd als een van de belangrijkste bijeenkomsten voor de leder en fetishscene van Europa.

TGLPDCST Award: LGBTQ Toeristisch evenement

Bearcarnival Maspalomas

Wat Folsom is voor de leer en  fetish community is Bearcarnival voor de Bearcommunity. Tijdens bearcarnival worden op tien dagen tijd bijna 60 evenementen georganiseerd met natuurlijk parties maar ook tours, shows, sportevenementen en bootuitstappen. Ook de jaarlijkse carnavalsoptocht met beren in allerlei outfits lokt ieder jaar duizenden toeristen Maspalomas. 

La demence cruise

Wie niet genoeg krijgt van de maandelijkse La demence parties in Brussel kan een keer per jaar een overdosis krijgen met La Demence Cruise. Duizenden homo’s feesten dan niet alleen op een boot in de Middellandse Zee maar trekken er dan ook op uit met verschillende excursies. Dit jaar werd er vanuit Ravenna vertrokken en werd er naar Albanië,Griekenland, Malta en Sicilië gevaren.

LGBTQ+ and the MSK collection (Gent)

Gent pakte vorig jaar uit met een LGBTQ-tour doorheen hun museum en momenteel zou deze tour een van hun meest geboekte tours zijn. 

LGBTQ+ tour KMSKA

Voor een soortgelijke tour kun je vanaf deze zomer ook terecht in het heropende museum voor schone Kunsten in Antwerpen. 

Kazerne Dossin Homo’s en lesbiennes in nazi Europa

In Kazerne Dossin kun je nog tot 10 december terecht voor de tijdelijke tentoonstelling ‘Homo’s en lesbiennes in Nazi-Europa’. De van oorsprong Franse expo, die samengesteld werd door Mémorial de la Shoah, werd voor ons land geactualiseerd en aangevuld met materiaal dat betrekking heeft op de vervolging van homo’s en lesbiennes in België en Nederland. 

TGLPDCST Award : LGBTQ Partyconcept

Padam

T-dance voor gays and friends dat nu al meer dan tien jaar bestaat. Duikt op in verschillende plaatsen in Antwerpen. Feestje van liefde en vriendschap in een open atmosfeer.

Woodpop

Staat voor liefde, vrede en popmuziek in een tolerante en openminded atmosfeer. Gaat door in Antwerpen brussel

Queerfest

Het jaarlijkse feestje tijdens Antwerp Pride van cafe twilight en De Cock. Met dit jaar onder meer Terrazza en Roof of Love.

La Demence

La Demence is een party  voor gays, dat sinds begin jaren negentig maandelijks in Brussel plaatsvindt. La Demence trekt veel buitenlandse bezoekers en organiseert daarnaast een jaarlijkse cruisevakantie.

La Tash & Friends

Wekelijks party-concept van showqueen La Tash in het Hessenhuis waar ze collega uitnodigt voor optredens en spelletjes.

TGLPDCST LGBTQ- Icon Award

Voorvechters van het homohuwelijk

Dit jaar bestaat het homo-huwelijk precies twintig jaar. Het kwam er in 2003 na een lange strijd van verschillende activisten van ondermeer de Federatie Werkgroepen homoseksualiteit, het huidige Cavaria en heel wat politieke medestanders over de verschillende partijen heen. Deze nominatie is een eerbetoon aan het werk dat zij toen verricht hebben.

Andy Walgraef (Mister Leather Belgium & Europe 2022)

In 2022 werd hij zowel verkozen als Mister Leather Belgium en Mister Leather Europe en zijn missie bestond eruit om alle fetischcommunities dichter bij elkaar te brengen. De afgelopen twee jaar was hij het gezicht van de Belgische en Europese leathercommunity en bij de volgende editie van Darklands organiseert hij de eerste Mister Fetish World verkiezing.

Bram Bierkens (Mister Gay Belgium)

Al tien jaar lang gaat hij op zoek naar een ambassadeur voor ons land die ook de Belgische gaycommunity met succes vertegenwoordigd op Europees vlak. Zijn verkiezing diende als inspiratiebron voor andere soortgelijke verkiezingen.

Geert Buytaert (owner the Boots)

Sinds 1983 is de Boots the place to be in Antwerpen voor de Belgische leathercomunity en sinds september 2004 is Geert Buytaert de eigenaar van deze iconische club

 

Transgender Infopunt (Joz Motmans en team)

In 2013 startte dr. Joz Motmans samen met prof. dr. Guy T'Sjoen het Transgender Infopunt op. Het TIP werd ondergebracht in het UZ Gent, en groeide uit tot een neutrale instantie die toegankelijk is voor iedereen met vragen over het transgenderthema. Ondertussen is Joz Motmans niet langer de coördinator van het TIP, maar werd hij coördinator van het Centrum voor Seksuologie en Gender, UZ Gent. Dit jaar blaast het TIP 10 kaarsjes uit en dat is reden genoeg om Joz Motmans en het ganse TIP team te nomineren voor onze icon-award.

 

Stemmen kan tot 20 december.

 

Deel dit artikel via:

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws