Nog steeds groen licht voor Holebifilmfestival

Momenteel staan de lichten nog op groen voor de organisatie van het Holebifilmfestival. Dat laat de organisatie weten in hun nieuwsbrief. Dit jaar viert het filmfestival  van 3 tot en met 27 november zijn twintigste verjaardag. 

Eén ding is zeker het wordt geen gewone editie al is het maar door de vele corona-maatregelen die nog van kracht zijn. Zo vergadert het kernteam al sinds het losborsten van de coronacrisis virtueel vanuit hun eigen kot. Ook wordt er dit jaar geen openings- en slotavond georganiseerd.  Ter vervanging wordt Holebikort wel georganiseerd op dinsdag 3 november. Op hun website is er ook een speciale pagina geplaatst waarop de impact van het coronavirus op het festival op de voet wordt gevolgd.  

Het Holebifilmfestival is stap-voor-stap aan het vernieuwen en moderniseren omdat er enerzijds nood aan is.
Het festival zal in deze bijzondere Corona-tijden dan ook voor een stuk de digitale kar opspringen door een samenwerking met 'ZED vanuit je zetel' op Dalton.be aan te gaan. 

“Door de Coronacrisis weten we uiteraard niet goed in welke omstandigheden we ons gaan bevinden in november. Omdat we al 20 jaar een vaste waarde zijn geworden willen we daarom een alternatief kunnen aanbieden voor moest het festival in zijn normale vorm niet kunnen doorgaan”, zo laat Jorrit Ferket, coördinator  van het Holebifilmfestival weten.

Bedoeling hiermee is om het Holebifilmfestival tot in de woonkamer te krijgen door een compilatie van de beste kortfilms uit alle inzendingen van Holebikort 2019 aan te bieden op 'ZED vanuit je zetel' zodat deze video-on-demand bekeken kan worden.

Met deze samenwerking wil het Holebifilmfestival ook weer terug meer jeugd aantrekken. “Jongeren gaan heel weinig nog naar reguliere bioscoopvoorstellen, maar kijken eerder alles online vanuit hun kamer via diverse video-on-demand-platformen. Door deze samenwerking willen we hen kennis laten maken met het aanbod van het Holebifilmfestival en hopen we hen op die warm te krijgen om toch naar een voorstelling te komen kijken op één van onze locaties.” zegt Jorrit.

 

 

De compilatie van de beste inzendingen uit Holebikort 2019 is sinds 8 augustus 2020 te zien op Dalton.be in de premium rubriek ‘ZED vanuit je zetel’ voor slechts € 5 en zal daarna naar de standaard catalogus van Dalton.be verhuizen.  https://www.dalton.be/zed-vanuit-je-zetel/video/holebikort .

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste