NMBS laat voor het eerst een Trainbow rijden

Voor het eerst zal er de komende maanden een regenboogtrein over de verschillende spoorlijnen in Belgie rijden. Woensdagmorgen vertrok de ’Trainbow’ in het Centraal Station van Antwerpen voor zijn eerste rit naar Brussel. De NMBS zet de trein voor het eerst in op de Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie maar zal de trein ook inzetten om zaterdag  de duizenden feestvierders naar de Belgian and European Pride in Brussel te brengen. Met de trein en het uitdossen van verschillende stations in de regenboogkleuren benadrukt de  NMBS op een symbolische manier het belang van inclusie en diversiteit benadrukken en betuigt ze haar steun in de strijd tegen homo- en transfobische discriminatie. 

 

De trein, een Desiro,  getooid in de regenboogkleuren wordt vanaf woensdag ingezet. Hij zal een aantal maanden te bewonderen zijn op verschillende lijnen van het spoornet. Zo zal hij ondermeer rijden op  het voorstedelijke S-aanbod rond Brussel, Antwerpen, Gent, Luik en Charleroi.  Ook wordt hij komende zaterdag ingezet  om de deelnemers en toeschouwers (v/m/x) van de Belgian and European Pride naar Brussel te vervoeren. Dit kleurrijke evenement, een parade van verdraagzaamheid, is gemakkelijk bereikbaar via het station Brussel-Centraal.  Dat kan via het Weekend Ticket aan de helft van de prijs (Heen-Terug).

In samenwerking met Trainbow Belgium, de LGBTQIA+-vereniging van de Belgische spoorwegen, verlicht de NMBS nog tot en met 22 mei de stations van Brussel-Centraal en Doornik in de regenboogkleuren en worden regenboogvlaggen gehesen in verschillende stations, zoals in Antwerpen-Centraal, Brugge, Brussel-Centraal, Brussel-Noord, Brussel-Zuid, Denderleeuw, Gent-Sint-Pieters, Kortrijk en Oostende. 

Foto's: NMBS/Timothy Junes

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste