Nigeriaanse politie arresteert meer dan 200 personen tijdens homo-huwelijk

De Nigeriaanse politie heeft maandag meer dan 200 mensen gearresteerd in een hotel in Ekpan waar volgens hen een homohuwelijk plaats vond. Minstens 67 van de gearresteerden zullen worden aangeklaagd ‘voor het bijwonen en uitvoeren van een homo-huwelijk’.

Homoseksuele relaties zijn strafbaar in Nigeria en personen die een homo-huwelijk afsluiten kunnen er een gevangenisstraf krijgen die tot 14 jaar kan oplopen.

Tijdens een live-uitzending, waarbij een deel van de verdachten werden opgevoerd, omschreef een woordvoerder van de politie het homo-huwelijk als ‘kwaadaardig’ en zei hij dat ‘ze de westerse wereld niet mogen nadoen…wij zijn Nigeria en we moeten de cultuur van dit land volgen.’ Tijdens de uitzending kwamen ook een aantal van de gearresteerden aan het woord. Daarvan zeiden verschillende dat ze geen homo, maar wel modellen en mode-ontwerpers zijn.

De hele politieactie werd door de Nigeriaanse afdeling van Amnesty International veroordeeld. De organisatie riep op X, het voormalige Twitter, de politie van de Delta regio op om de gearresteerde personen vrij te laten en een einde te maken aan deze ‘heksenjacht’.’In een maatschappij waar corruptie volop tiert wordt de wet die homoseksuele relaties verbiedt uitgebreid  door de wettelijke macht  en anderen gebruikt om mensen lastig te vallen, op te pakken en te chanteren. Dat is niet aanvaardbaar.’

Foto:  Chickenonline via Pixabay

Deel dit artikel via:

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws