Nieuwe vzw focust op welzijn bij LGBTQ-personen

In Antwerpen wil de nieuw opgerichte vzw Think Different zich focussen op de hulpverlening aan LGBTQ-personen. Momenteel doen de vrijwilligers dit reeds via de Facebookpagina LGBTQ+ Network waar er in eerste instantie allerlei berichten die interessant zijn voor de regenbooggemeenschap worden gedeeld. Daar komt nu dus het aspect van de hulpverlening op maat bij. 

 

Het is geen geheim dat het aantal suïcides bij LGBTQ+ personen een heel stuk hoger ligt dan bij hun heteroseksuele tegenhangers. Daarom kun je nu  met al je vragen en meldingen rond LGBTQ+ discriminatie, mentale en fysieke gezondheid en vrije tijd bij de nieuwe vzw terecht.

De nieuwe vzw zal zich vooral toeleggen op het informeren, aanbieden van de juiste zorg en begeleiding en het onderhouden of opbouwen van een netwerk. 

Via het (online) platform LGBTQ+ Network willen ze hulpverlening aan LGBTQ+’ers bieden.  

Om dat alles in goede banen te leiden wordt er samengewerkt met verschillende organisaties om op die manier een persoonsgebonden aanpak te formuleren.

“Ons team heeft een brede kennis van de sociale kaart. Van transgenderzorg tot het ondersteunen van LGBTQ+ sekswerkers”, zo laat oprichter Jonathan Vanderelst weten. ”Met ons netwerk vol expertise geven we jou een betrouwbaar antwoord. We werken samen met verschillende LGBTQ+ expertise organisaties om zo onze kennis te verbreden en jou te kunnen voorzien van de meest relevante en correcte informatie. Elke vraag die wij binnen krijgen is ook voor ons een kans om bij te leren. Als ons eigen netwerk tekortschiet gaan wij actief op zoek naar de informatie die een antwoord kan bieden op jouw vraag.”

Om dat alles in goede banen te leiden wordt er samengewerkt met verschillende organisaties om op die manier een persoonsgebonden aanpak te formuleren.

Je kan contact opnemen met Think Different via de verschillende manieren die je terugvindt op de website www.lgbtqplusnetwork.be.

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste