Nieuwe richtlijnen moeten zorgen voor diversiteit bij de Oscars

Films die in aanmerking willen komen voor de Oscar voor ‘Beste Film’ zullen vanaf 2024 voldoende rekening moeten  houden met diversiteit op elk gebied. The Academy of Motion Picture Arts and Sciences , de organisatie die ieder jaar de prestigieuze filmprijzen uitreikt, heeft  de nieuwe richtlijnen bekend gemaakt. De academie ligt al enkele jaren onder vuur omdat de uitreiking te ‘blank’ zou zijn. In 2016 ging de hashtag #OscarsSoWhite viraal omdat toen al twee jaar op rij alleen witte genomineerden prijzen hadden gewonnen.

In de nieuwe richtlijnen staat dat dertig procent van de cast mensen zijn met een niet-witte huidskleur, vrouwen, gehandicapten en uit de LGBTQIA+-gemeenschap of moeten de hoofdrollen worden gespeeld door mensen uit die ondervertegenwoordigde groepen. Ook achter de schermen zal er rekening moeten worden gehouden met de nieuwe regels. 

 

“Wij geloven dat de nieuwe inclusieregels voor een duurzame, essentiële verandering in onze industrie zullen zorgen en ook versnellen”, zo laat de Academy weten.

 

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste