Nieuwe documentairereeks volgt Amerikaanse LGBTQ+ Basketbalspeelsters

Met het oog op de naderende Paralympische Spelen in Parijs, brengt de Amerikaanse LGBTQ-sportsite Outsports de gloednieuwe sportdocumentaire Ballin’ Out uit. Aan deze reeks werken de uit Limburg afkomstige Michiel Thomas (38)  mee als regisseur, producent, co-cinematograaf en co-monteur. 

Deze vijfdelige documentairereeks biedt een unieke inkijk in het leven van LGBTQ+-vrouwen in rolstoelbasketbal van de Amerikaanse nationale ploeg, terwijl zij strijden tijdens de Wereldkampioenschappen van 2023 in Dubai. Elke aflevering, met een duur van 10 tot 15 minuten, belicht hun diverse verhalen, met als thema’s de oorsprong van hun handicap, hun aangrijpende coming-out-verhalen, en de cruciale rol van mentale gezondheid in de topsport.Vorige week werd Ballin’ Out reeds vertoond op het 20e jaarlijkse, Oscar-kwalificerende HollyShorts Film Festival in Los Angeles en  werd het ook geselecteerd voor het Ouray International Film Festival.

Het is niet de eerste sportdocumentaire van Michiel Thomas waar LGBTQ+sporters centraal staan. Zo maakte hij in 2015 zijn debuut met de documentaire Game Dace waarin de coming-out centraal stonden van de eerste vrouwelijke transgender professionele MMA-bokster Fallon Fox en de homoseksuele basketbalspeler Terrence Clemens. De documentaire was op meer dan 50 internationale filmfestivals en ook op Netflix te zien.

Ook over de nieuwe reeks is Michiel zeer positief. “Ik ben vooral trots op het afgewerkte product en hoe deze vrouwen hun eigen verhalen vertellen. Ze hebben me zoveel meer dan het rolstoelbasketbal geleerd. Ze hebben me verwelkomd bij hun thuis, me voorgesteld aan hun partners, vrienden en familie. Ze hebben de tijd genomen om urenlange interviews te doen waar geen  ze het openlijk hadden over hun leven.”

De vijfdelige serie is vanaf 22 augustus te zien op het YouTube-kanaal van Outsports.

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste