IDAHOT: Niet een maar drie regenboogvlaggen aan districtshuis van Borgerhout

Aan het districtshuis in Borgerhout hangen er dit jaar drie regenboogvlaggen op de Internationale Dag Tegen Holebi en Transfobie (IDAHOT). “We willen hiermee een signaal van vrede, solidariteit en inclusie uitsturen” zegt Ben Van Duppen (PVDA), districtsschepen voor diversiteit en samenlevingsopbouw.

Al enkele jaren roepen de regenbooghuizen en çavaria, de koepel van holebi- en transgenderorganisaties, steden en gemeenten op om op 17 mei de regenboogvlag uit te hangen. Hiermee wordt de strijd tegen transfobie en holebifobie extra belicht en gesteund. Borgerhout doet al jaren mee aan deze actie als signaal dat iedereen welkom is in Borgerhout.

Nieuw dit jaar is dat ook de inclusieve Progress Pride vlag zal prijken aan het districtshuis. Thanh Beels (Groen), raadslid in Borgerhout stelde voor om ook deze vlag op 17 mei uit te hangen. “De diversiteit binnen de LGBTQIA+ gemeenschap neemt meer en meer toe. Maar dat wil niet zeggen dat de gemeenschap per definitie inclusief is. De voorbije jaren is het thema racisme, door gebeurtenissen in binnen- en buitenland, meer op de voorgrond gekomen in de samenleving, maar ook binnen de LGBTQIA+ gemeenschap. Want ook daar is racisme te vinden.”

 

De derde vlag is de vredesvlag. “Die hangt sinds twee maanden uit. Als college van Borgerhout geven we hiermee een signaal van vrede en verdraagzaamheid, dit gaat over alle conflicten op wereldniveau. Jemen, Palestina, Oekraïne, maar ook over al die andere vergeten conflicten die heel veel mensen raken. Die boodschap van vrede en verdraagzaamheid past ook volledig in het thema van IDAHOT.” sluit Van Duppen af.

Foto: Ben Van Duppen

 

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste