Nieuwste Pixar film niet te zien in 14 landen door homo-kus

Lightyear, de nieuwste film uit de Disney-Pixar stal zal tot nu toe in veertien landen niet worden uitgebracht vanwege een kus tussen twee personages van hetzelfde geslacht. Verwacht wordt dat de film ook hierdoor ook in China niet te zien zal zijn. In ons land is Lightyear vanaf deze week in de bioscopen te zien.

Lightyear vertelt het verhaal van Buzz Lightyear, een astronaut en de held waarop de speelgoedfiguur uit 'Toy Story' gebaseerd is. Na een jaar voorbereiding leidt hij als gezagvoerder zijn eerste testvlucht en krijgt hij het gezelschap van de robotkat Sox. Buzz gaat een episch avontuur aan wanneer hij met een reusachtige robot, de keizer Zurg, moet afrekenen.

Volgens het persbureau Reuters zal de film omwille van de homoseksuele kus niet te zien zijn in de Verenigde Arabische Emiraten, Saoedie-Arabië , Egypte, Indonesie, Maleisie, Libanon en verschillende andere arabische landen. Ook China heeft aan Disney gevraagd om de bewuste scene uit de film te halen. Disney heeft echter laten weten dat ze geen veranderingen aan de film zullen aanbrengen. Hierdoor zal hij waarschijnlijk ook later deze maand niet uit komen in China. Disney was wel van plan om in te gaan op het verzoek van de verschillende landen om de kus uit de film te halen maar kwam hierop terug nadat de werknemers op straat kwamen in de nasleep van de onhandige manier waarop Disney de ‘Don’t Say Gay’-wet aanpakte in Florida eerder dit jaar.

Foto: Disney

 

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste