Amsterdams koppel tweede keer op een maand belaagd

Het Amsterdamse homokoppel  dat tijdens het paasweekend werd belaagd is opnieuw lastiggevallen en mishandeld door een groep in Amsterdam-Oost. Dat laat hun advocaat Sébas Diekstra weten via Twitter. ”Het is werkelijk niet te geloven dat Fabio en Daniel dit een maand later opnieuw moeten doormaken.”

In zijn tweets laat  de raadsman weten dat de twee mannen werden aangevallen toen ze hand in hand op straat liepen. Een groepje van vier jongeren riep denigrerende opmerkingen naar de twee. ,,Ze hebben niet alles kunnen horen, maar wel dat het om homofobe opmerkingen ging. Homo’tje dit, homo’tje dat.”

Één van de mannen liep op de jongeren af om hen te confronteren terwijl de andere achterbleef met de boodschappen die het koppel net gedaan had.”Ik wilde op zijn minst een foto van de jongens maken om die aan de politie te laten zien”, zo zegt Fabio in de Nederlandse krant AD. “Ik belde de politie terwijl ik achter de jongens aan rende. Op een gegeven moment stopten ze met vluchten en kwamen er andere jongens bij staan. Ze begonnen te lachen, beledigden me en schopten me daarna van achteren.”

De politie was al snel ter plaatse, waardoor de aanval werd afgebroken en de groep wegvluchtte. De agenten hielden uiteindelijk één jongen staande die bij de groep hoorde. Hij is niet meegenomen naar het bureau, omdat zijn rol in de gebeurtenissen niet duidelijk genoeg was. Wel heeft de politie zijn persoonsgegevens genoteerd. 

Vorige maand werden de twee mannen ook al uitgescholden en bedreigd. Ze belden de politie en maakten in de tussentijd opnames. Die beelden deelden ze op sociale media. Toen agenten ter plaatse kwamen, gingen de jongens ervandoor. Twee tieners kwamen later terug en bespuugden de twee mannen. Een 15-jarige verdachte meldde zich later op het politiebureau en mocht als straf twee weken niet op straat komen.

 
Deel dit artikel via:

Steun Gaylive.Be met een donatie

Sinds 2001 krijgen we maandelijks duizenden bezoekers over de vloer. Om Gaylive.Be te kunnen blijven onderhouden en uitbouwen hebben we jullie hulp nodig. Steun Gaylive met een kleine donatie. Iedere donatie, klein en groot, is nodig om Gaylive.Be zoveel mogelijk gratis te houden. Alvast bedankt!
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste