Moord Beveren: Antwerpse verdachte moet maand langer in gesloten instelling blijven

De 17-jarige uit Antwerpen die verdacht wordt van de moord op de 42-jarige David P. in Beveren moet een maand langer in de gesloten instelling van Everberg blijven. Dat heeft de jeugdrechter in Antwerpen beslist. De twee andere minderjarige verdachten verschijnen woensdag voor de jeugdrechter in Dendermonde, zegt het parket Oost-Vlaanderen.
 

Het lichaam van David P. uit Sint-Niklaas werd op zaterdag 6 maart gevonden in een park in Beveren. De man was zwaar toegetakeld en alles wees erop dat hij met geweld om het leven gebracht werd. Het slachtoffer werd via de datingapp Grindr naar het park gelokt door de drie minderjarige verdachten. Na de feiten gaven een 17-jarige uit Antwerpen, een 17-jarige uit Verrebroek en een 16-jarige uit Kieldrecht zich aan bij de politie. De jeugdrechters in Antwerpen en Dendermonde beslisten daarop om hen in het GFC (gesloten federaal centrum) De Grubbe in Everberg te plaatsen. 

Die  beslissing om te plaatsen in Everberg moet na een maand opnieuw bevestigd worden, en dat deed de jeugdrechter in Antwerpen voor de Antwerpse verdachte. De beslissing van de jeugdrechter in Dendermonde voor de twee andere verdachten valt volgens het parket Oost-Vlaanderen pas woensdag.

Lees ook:

Moord Beveren: Beveren gaat moord op David P. herdenken met regenboogbanken aan scholen en in park

Moord Beveren: Familie vraagt om seriniteit

Moord Beveren: Regenboogvlaggen duiken op aan overheidsgebouwen in het hele land

 

Bron: Belga

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste