IDAHOT: Meterslang regenboogtapijt verbindt de Belgische Kamer en Senaat

Ter gelegenheid van de Internationale Dag tegen homo en transfobie en de twintigste verjaardag van de openstelling van het huwelijk voor koppels van hetzelfde geslacht werd de eretrap naar de Belgische Kamer en Senaat uitgerust met een metersbreed tapijt in de regenboogkleuren. Ook de Tondo, de loopbrug tussen het oude en nieuwe gebouw van de Kamer, wordt de komende weken uitgelicht met de regenboogkleuren.

De eretrap werd tijdens een huldiging woensdagnamiddag onthuld in aanwezigheid van tal van kamerleden en senatoren. Onder meer de voorzitter van de Kamer van Volksvertegenwoordigers Eliane Tillieux en de voorzitter van de Senaat  Stephanie D'Hose namen het woord. 

Het homohuwelijk werd op 30 januari 2003 goedgekeurd in de Kamer. Pas een maand later zou de wet ook in het staatsblad verschijnen waardoor de eerste koppels op 13 juni 2003 konden trouwen.Omdat  Marion Huibrechts en Christel Verswyvelen van de procureur een vrijstelling kregen van de aankondigingsplicht konden ze een week eerder al als eerste lesbisch koppel in Kappelen.

 Foto's: De Kamer / Inge Verhelst 

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste