Meer dan 57 miljoen kijkers voor eerste Global Pride

Meer dan 57 miljoen mensen uit 163 landen hebben de eerste Global Pride online bekeken. Die cijfers maakte de organisatie van de 27-uur durende virtuele pride, die op 27 juni werd uitgezonden via YouTube, Facebook en Revry, bekend. Tijdens de uitzending waren bijdrages te zien van meer dan 500 pride organisatoren en LGBTQIA+ organisaties uit 91 landen. Daaronder heel wat muziek, optredens van dragqueens, toespraken en boodschappen van activisten en archiefbeelden van prides uit de hele wereld. Voor ons land trad Lola McQueen op in het Europese blok. Verder waren er ook nog bijdrages van Laverne Cox, Elton John, Denise Ho, Adam Lambert, Olivia Newton John, Pussy Riot en Kesha.

Tijdens de uitzending werden de kijkers opgeroepen om een donatie te doen voor het speciale Covid-19 fonds van de internationale Pride organisaties InterPride en Europride. Daarmee werd bijna 53.000 dollar mee opgehaald. Het geld zal gebruikt worden om organisatoren van Pride evenementen wereldwijd te ondersteunen.

De eerste Global Pride werd samengesteld door een team van meer dan 100 vrijwilligers, waarvan de meeste afkomstig waren uit de lokale LGBTQ-organisaties die door de coronapandemie hun pride moesten aflasten of uit stellen.
Het hele Global Pride project wordt de komende maanden geëvalueerd en daarna wordt bekeken of er nog een tweede versie van komt.

 
 

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste