Matthew Mitcham roept homoseksuele sporters op om zich te outen

De Australische duiker en Olympisch kampioen Matthew Mitcham heeft homoseksuele Australian Football-spelers opgeroepen om uit de kast te komen. Aanleiding voor de oproep is de column  van de homoseksuele Football-speler Jason Akermanis. In zijn column schreef hij dat het Australische Football nog niet klaar was voor homoseksuele sporters om uit de kast te komen. De 22-jarige duiker beschuldigt Akermanis er nu van om te kleingeestig te zijn.

"Als je persoonlijke omgeving klaar is voor een coming out, dan zie ik geen enkele reden om het niet te doen. Er is juist in de football-wereld de laatste tijd veel gedaan om beter klimaat te scheppen voor gay-sporters. Voel je dan ook vrij" zo zegt Mitcham in de Herald Sun.

Matthew Mitcham kwam net voor de Olympische Spelen van Peking zelf uit de kast als homo. Op die Spelen sleepte hij een gouden medaille in de wacht.

"De uitspraken van Akermanis zijn door velen afgewezen en als bekrompen bestempeld. Zelfs zijn eigen club had er weinig goeds voor over. Daarmee wordt toch aangetoond dat de tijd rijp is om uit de kast te kunnen komen." aldus Mitcham. Dertig coaches en spelers uit de Australische Football League ondertekenden naar aanleidin van de Dag tegen Homofobie, eerder dit jaar, een manifest waarin ze homofobie in het Australische voetbal veroordeelden.

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste