Manneken Pis krijgt Queer outfit

Ter gelegenheid van het nieuwe Brusselse queer kunstenfestival Q.ARTz heeft Manneken Pis  een gloednieuwe outfit gekregen. Het festival wordt georganiseerd door de mensen van The Belgian Pride en opent nu zaterdag 18 september en loopt tot 26 september. "The Belgian Pride vindt het een grote eer om voor Manneken Pis een nieuwe outfit te mogen ontwerpen", zegt Laurent Mallet, president van The Belgian Pride, die het initiatief nam voor het festival.

Het pakje is gecreëerd door Matteo Neri-Lindfors, beter bekend als Lion ascendant Connasse, een Brusselse designer. 

"Mijn universum is gebouwd op de romantische en punk invloeden van mijn moeder, de theaterwereld van mijn vader en mijn persoonlijke fascinatie voor esoterie. Het is de combinatie van al deze elementen die je terugvindt in Manneken Pis zijn Q.ARTz outfit," legt ontwerper Lion ascendant Connasse uit.

De outfit vertelt op drie manieren een verhaal. Het is een kostuum, dat symbool staat voor succes in de patriarchale samenleving, maar aangepast werd als reactie op spot. Het wapenschild is een knipoog naar de punkbeweging. Lion ascendant Connasse: "Homo zijn is punk zijn, het is de door onze maatschappij opgelegde normen weigeren, het is jezelf trots tonen." De strepen tot slot verwijzen naar het idee van transgressie.

Het nieuwe LGBTQI+ kostuum voor Manneken Pis is vandaag (donderdag) te zien tot 18 uur in de Stoofstraat en vanaf  17 september in GardeRobe Manneken Pis, Eikstraat 19. De queer outfit is een aanvulling op de officiële garderobe van Manneken Pis, die hij kan dragen wanneer hij op zijn unieke manier aandacht wil vragen voor LGBTQI+-rechten.


Alle informatie over het Q.ARTz festival hier

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste