Lukas Dhont mag opnieuw Film Fest Gent openen

De nieuwste film van Lukas Dhont, Close, mag in oktober de 49ste editie van het Film Fest Gent openen. Vorig weekend nog won Dhont met zijn ontroerende tweede langspeelfilm de prestigieuze Grand Prix op het filmfestival van Cannes. 

De wereldpremière van Close op het filmfestival van Cannes werd door het publiek  onthaald met een staande ovatie van ruim 15 minuten. De jonge hoofdrolspelers Eden Dambrine en Gustav De Waele waren samen met regisseur Lukas Dhont en een groot deel van de cast en crew aanwezig op de rode loper, waar ze enthousiast ontvangen werden.

De goede ontvangst van Close werd bekroond met de Grand Prix, een prijs die de film moet delen met Stars at Noon van Claire Denis.

Na Girl in 2018 levert Dhont  dit jaar opnieuw de openingsfilm voor Film Fest Gent. Close is een diepmenselijke film over een vriendschap tussen twee jongens van dertien en een ondenkbare gebeurtenis die hen uit elkaar drijft. 

 

Voor Close werkte Lukas Dhont, net als voor zijn debuutfilm Girl in 2018, samen met de co-scenarist van Girl, Angelo Tijssens.

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste