Lommelaar krijgt negentien jaar voor uit de hand gelopen seksdate

Het Tongerse Hof van Assisen heeft de veertigjarige Lommelaar Tom Erken veroordeeld tot een gevangenisstraf van negentien jaar voor de doodslag tijdens een seksdate van zijn stadsgenoot David Paul. Na het uitspreken van de straf werd de Lommelaar, die de zaak als een vrije man bijwoonde, onmiddellijk aangehouden.

Ondanks het feit dat Erken in 2013 een vriendin had twijfelde hij aan zijn geaardheid.  Na een avondje televisiekijken ging hij verder op stap in Neerpelt waar hij verschillende liters bier dronk en cocaine snoof en ghb dronk. Daarna  sprak hij met de veertigjarige David Paul af via TMF Chat. Erken bekende dat hij regelmatig gechat had met andere homo’s maar dat het de eerste keer was dat hij ook met een homoseksuele man afsprak om seks te hebben. De twee mannen kwam zo op 3 september  in het midden van de nacht terecht in het rendez-vous hotel “Casa Blanca” in Hechtel-Eksel. Ook daar gebruikten de beide mannen drugs.Rond 11 uur verwittigde Erken de gerante van het hotel met de boodschap: “Mijn maat ademt niet meer”. 

David Paul bleek reeds drie uur dood te zijn. Het slachtoffer had meerdere verwondingen aan de hals en de borstkas. Tijdens zijn verhoor bekende Erken dat het niet tot seks kwam maar dat hij begon te beseffen wat hij aan het doen was en wat kon gebeuren als het uit zou lekken dat hij met een andere man had afgesproken in een rendez-vous hotel.

Volgens het arrest was het slachtoffer versmacht  en verstikt. “David Paul is gedood opdat Tom Erken zijn imago van hetero kon redden.” 

Net omdat het dossier jarenlang stil lag en pas tien jaar na de feiten voor het Hof van Assisen kwam milderde de openbare strafklager zijn strafeis van 28 naar 23 jaar. Uiteindelijk kreeg Tom Erken voor de doodslag 19 jaar.

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste