Limburgers plannen eigen pride in 2025

Als alles goed gaat krijgt Limburg in 2025 opnieuw een eigen Pride-optocht. ”Momenteel zijn we in gesprek met verschillende steden in Limburg waar we die kunnen organiseren” zo laat Bert Brone van Pride Limburg weten. Een datum is er wel al 5 juli 2025.

 

In het verleden zijn er verschillende pogingen geweest om in Limburg met  een eigen  pride te starten. Sinds augustus zijn de pogingen opnieuw gestart met de oprichting van Limburg Pride. Met de keuze voor de eerste zaterdag in juli vallen de Limburgers met hun pride tussenin die van Brussel (mei) en Antwerpen (augustus). De Limburgse pride moet een combinatie worden van een protestpride en een feestelijke pride. “Het wordt een combinatie maar eerder in de richting van de Antwerpse Pride. We hebben eigenlijk twee stoeten gepland. Een kleinere kleurrijke fiets en go-cart stoet en  dan een stoet met praalwagens.Daarnaast komt er natuurlijk ook een pride-village en festival.”

Maar daar stopt het niet bij voor de nieuwe organisatie zo willen ze ook naar scholen en bedrijven trekken om er vormingen te geven.

In het hele verhaal is ook het Regenbooghuis van Limburg als logistieke partner betrokken. Voor de pride in Limburg door zal gaan wordt er nog contact opgenomen met de Pride-organisaties in Antwerpen en Brussel. “Dat staat nog op het programma om ideeën, kennis en ervaringen uit te wisselen. Het is ook de bedoeling om samen te werken en elkaar niet te beconcurreren.”  

Deel dit artikel via:

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws