Lil Nas X zet gevangenis op zijn kop in zijn blootje

In zijn nieuwste videoclip  voor “Industry Baby” zorgt de Amerikaanse rapper Lil Nas X opnieuw voor de nodige controverse door naakt te dansen in een doucheruimte van een Amerikaanse gevangenis. “Industry Baby” is reeds de derde single die Lil Nas X uitbrengt na “Monterro (Call Me By Your Name)” en “Sun Goes Down”.  

In de videoclip komt Lil Nas X in de gevangenis terecht na een rechtszaak over zijn Nike “Satan” schoenensaga. In een proloog voor de videoclip (zie video onderaan) is het al snel duidelijk dat hij veroordeeld wordt omdat hij homo is. Na drie maanden heeft Lil Nas X de gevangenen reeds letterlijk in zijn zak en plant hij een uitbraak. Ook Arrow-acteur Colton Hayes kreeg een kleine rol in de video als bewaker die de clip voor “Monterro (Call me by your name) bekijkt op zijn telefoon.

Zoals we al gewoon zijn van Lil Nas X neemt hij ook in deze video en bijhorende songtekst geen blad voor zijn mond en verbergt hij zijn homoseksualiteit niet langer. De 22-jarige rapper geeft de critici, die na zijn coming-out beweerden dat dat het einde van zijn carrière zou betekenen, opnieuw lik op stuk. Hij belooft hen ook dat hij niet zal stoppen zelfs als zijn haters zich mobiliseren.

Dat  het hart van de rapper ook op de goede plaats zit bewijst hij door het “Bail X Fund” op te richten. Hij doet dat samen met de organisatie The Bail Project.  Deze non-profit zal de waarborgen betalen voor mensen die dat financieel zelf niet kunnen betalen. In een verklaring zegt hij dat zijn muziek zijn manier is om te vechten voor vrijheid. Hij merkt echter ook op dat het Amerikaanse rechtssysteem moet veranderd worden. Eén van de veranderingen moet het betalen van een waarborg  in cash geld zijn. Het neerleggen van die cash sommen is voor Afro-Amerikanen vaak moeilijk.  Sinds de release van zijn video meer dan 43.000 dollar opgehaald.

Bekijk de proloog en de videoclip hier onder.

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste