L'Homo verschijnt voorlopig niet meer

Het Nederlandse LGBT-tijdschrift L’Homo verschijnt voorlopig niet meer. Het tijdschrift werd één keer per jaar uitgegeven door het Nederlandse blad Linda en bereikte de afgelopen jaren steeds minder lezers 'voor de belangrijke boodschap die het magazine uitdraagt'.

Het blad kan in de toekomst mogelijk nog verschijnen op regelmatige basis als er een bijzondere aanleiding voor is.

L’Homo verscheen tot in 2020 elf jaar lang eens per jaar. Omwille van de coronapandemie verscheen er vorig jaar geen editie. De onthulling van de coverfoto’s zorgden in die elf jaar regelmatig voor ophef.  De Nederlandse presentator Arie Boomsma stond in  2009 als eerste bekende Nederlander op de cover. Dit werd hem destijds niet in dank afgenomen door zijn werkgever, de EO. De presentator werd drie maanden geschorst en vertrok vervolgens bij de omroep.

In 2012 stonden de Nederlandse acteurs Tygo Gernandt en Thijs Römer  zoenend op de cover van het blad. Jan Versteegh en Tim Hofman deden dit in 2016 nog eens over.

Om het tijdperk van elf jaar L’Homo af te sluiten komt er in samenwerking met Mendo en Kosmos Uitgevers een boek uit. ‘L’Homo Le Book’ verschijnt op 17 mei ter gelegenheid van de internationale dag tegen homofobie.

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste