Ghanese LGBT-activist bedreigd en pas vrijgelaten na betaling van losgeld

Een vooraanstaande Ghanese LGBTQ-activist is vorige week een tijd door een groep van zeven homofobe mannen vastgehouden en bedreigd. Pas nadat er losgeld was betaald lieten de zeven mannen de directeur van de LGBTQ-organanisatie Rightfiy Ghana vrij. De zeven mannen lieten de directeur duidelijk verstaan dat ze ook andere homo’s wilden ontvoeren.

Het was de LGBTQ-groepering die het nieuws van de ontvoering van hun directeur via Twitter naar buiten bracht.

Hun directeur was op 27 augustus omstreeks 11:20 uur een melding aan het onderzoeken die hij had binnengekregen van een homo die het slachtoffer was geworden van geweld. Deze melding bleek echter een valstrik te zijn van een gewelddadige en goed georganiseerde anti-homo groep. Zeven mannen omsingelden de directeur en bedreigden hem met een mes. "Als je ons irriteert, zullen we je vermoorden en je hier begraven en niemand zou het weten”, zo zou één van de aanvallers geroepen hebben.

De aanvallers waren blijkbaar goed op de hoogte van het laten en doen van hun slachtoffer. Zo wisten ze dat hij directeur was van Rightify Ghana en maakten ze geen geheim ervan dat ze bezig waren met een goed georganiseerde campagne tegen LGBTQ’s in Ghana. Ook zouden ze de directeur laten weten hebben dat ze samenwerkten met andere groepen die het ook op LGBTQ’s gemunt hebben. Pas nadat Rightify Ghana losgeld betaalde lieten de zeven aanvallers hun slachtoffer vrij. Hoeveel ze betaalden om hun directeur vrij te krijgen liet de groepering niet weten. De groepering stapte wel naar de Ghanese politie die met een onderzoek is begonnen.

Sinds dat er vorig jaar een nieuwe wet in Ghana werd geïntroduceerd die het tonen van affectie voor iemand van hetzelfde geslacht of het ijveren voor LGBTQ-rechten bestraft met een gevangenisstraf die kan oplopen tot tien jaar. De wet is zo verregaand dat ook genderbevestigende gezondheidszorg en zelfs het kopen van seksspeeltjes bestraft kan worden. Hierdoor  krijgen Ghanese LGBT’s nog meer dan voordien te maken met geweld en bedreigingen.

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste