LGBT-werknemers zijn het beste af in Belgie

Belgie is de beste plek om als uit de kast zijnde LGBTQI-persoon te werken. Dat blijkt uit een analyse van Reboot Digital PR Company. Zij baseerden zich  daarvoor op cijfermateriaal van het Europees Agentschap voor Fundamentele Rechten (FRA) en Eurostat. Na ons land volgen Luxemburg en Denemarken als beste plek om te gaan werken.

 

Naar aanleiding van de pride maand juni bekeek Reboot Digital welk land de beste prospecten heeft voor LGBT+-professionelen. De beschikbare cijfers van FRA en Eurostat werden daarvoor tegen vier criteria gehouden. (Openheid op de werkvloer, Inclusiviteit  voor LGBT-werkzoekenden, gelijkheid op de werkvloer en representatie op de werkvloer)

Uit de scores die daaruit kwamen scoort ons land met een score van 8,7 op 10 het beste van alle Europese landen. Luxemburg volgt met 8,3 op een mooie tweede plaats op de hielen gezeten door Denemarken met 8,1. Luxemburgers houden meer dan Belgen hun LGBTI-geaardheid verborgen op de werkvloer. Waar Belgie 8,6 op tien scoort blijven de Luxemburgers hangen op 7,2 op tien.

Opvallend is dat Denemarken het op drie van de vier criteria het beter doet dan ons land en in die criteria zelfs de maximumscore haalt van tien op tien. Echter de totaalscore wordt naar beneden getrokken omdat Denemarken met een armzalige 2,4 zeer slecht scoort op het vlak van representatie op de werkvloer. Zweden (8/10) en Malta (7,3/10) vervolledigen de top vijf van beste landen voor LGBT-personeel. Frankrijk en Nederland volgen daarna met een gedeelde zesde plaats (7,2).

Cyprus en Litouwen bengelen helemaal onderaan de rangschikking met een totaalscore van 1,7 op tien. Cyprus paste onlangs zijn wetgeving rond mensenrechten aan nadat ze tot de Europese Unie toetraden. Toch blijven ze nslecht scoren op de vier criteria.Ook Litouwen doet het over het algemeen zeer slecht maar scoort nog slechter dan Cyprus op het vlak van openheid op het werk en representatie op de werkvloer.

Meer info op:  https://www.rebootonline.com/digital-pr/asset/most-inclusive-european-countries-lgbt-professionals

Bekijk de rangschikking hier (+)

foto:  Tim van der Kuip / Unsplash

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste