Eerste homo-huwelijken in Zwitserland voltrokken

Vanaf vandaag kunnen koppels van hetzelfde geslacht ook trouwen in Zwitserland. In Genève werd de spits afgebeten door het lesbische koppel Aline en Laure dat als eerste koppel van hetzelfde geslacht in het bijzijn van  burgemeester Marie Barbey-Chpuis trouwden.

Het koppel trouwde in aanwezigheid  van een dertigtal gasten. Aline (46) en Laure (45) hebben al 21 jaar een relatie met elkaar. In 2003 sloten ze een geregistreerd partnerschap af op kantonnaal niveau en in 2014 deden ze hetzelfde op federaal niveau.. Ze zijn moeders van een 4-jarige jongen. 

Op verzoek van de LGBTQ-organisatie Dialogai stemde het koppel ermee in om hun huwelijk in het openbaar te vieren en op die manier het gezicht te worden van de openstelling van het huwelijk en de jarenlange strijd die er aan vooraf ging.

De openstelling van het huwelijk voor iedereen kwam er nadat de Zwitsers op  26 september 2021 tijdens een referendum massaal (64 procent) voor de openstelling stemden. 

In Genève zijn er de afgelopen dagen bij de burgerlijke stand 21 huwelijksaanvragen van paren van gelijk geslacht ingediend en zeven aanvragen tot omzetting van geregistreerd partnerschap in een huwelijk. 

Ook in de rest van Zwitserland vinden in de komende dagen een honderdtal homo-huwelijken plaats of laten koppels hun partnerschapsregeling omzetten in een huwelijk Vandaag (1 juli)  alleen al trouwen  26 koppels van hetzelfde geslacht in Zurich.

 

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste