Kevin Spacey moet schadevergoeding betalen van 31 miljoen dollar aan producent House of Cards

Acteur Kevin Spacey heeft een schadevergoeding van bijna 31 miljoen dollar (27,5 miljoen euro) moeten betalen aan de hoofdproducent van de tv-serie House of Cards, Media Rights Capital (MRC). Kevin Spacey speelde in die Netflix-serie de hoofdrol toen het seksschandaal rond hem losbarstte na beschuldigingen van seksueel wangedrag en aanranding. Hij kreeg in 2017 zijn ontslag.

Door zijn ontslag moest het volledige zesde seizoen van de succesvolle serie herschreven worden. De focus van de serie verschoof van President Frank Underwood naar diens vrouw Claire Underwood, gespeeld door Robin Wright. Ook werd het aantal afleveringen verminderd van dertien naar acht. Door het ontslag van Spacey kwam er ook een vervroegd einde aan de serie.

Spacey werd vorig jaar reeds veroordeeld tot het betalen van de schadevergoeding maar dat werd nu pas bekend nadat de advocaten van  MRC een verzoekschrift hadden ingediend om de toekenning bevestigd te krijgen. Daarnaast moet hij ook opdraaien voor de 1,2 miljoen dollar aan advocaatkosten en 235.000 dollar aan overige vergoedingen.

 

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste