Ingrid Pelssers is nieuwe voorzitster van UniQue

UniQue, het regenbooghuis van Vlaams-Brabant, heeft afgelopen zaterdag Ingrid Pelssers (51) unaniem verkozen tot nieuwe voorzitter. Zij volgt de onlangs overleden voorzitster Trudy Jennes op. Pelssers heeft als  voormalig Vlaams Diversiteitsambtenaar bij de Vlaamse overheid de nodige ervaring in huis als het aankomt op het vertegenwoordigen van minderheidsgroepen. Ze wil zich de komenden tijd  sterker profileren op de belangen van de naar schatting 60.000 burgers uit de LGBTQI-gemeenschap in Vlaams-Brabant. ‘Er komt steeds meer tegenwind vanuit populistische krachten. Wij zullen met UniQue regelmatig terugduwen’, aldus de nieuwe voorzitster.

Ingrid Pelssers woont sinds 2021 in Haacht. Ze heeft een rijke achtergrond in diversiteit en emancipatie. Ze werkte tot 2013 als Vlaams Emancipatieambtenaar en was tot 2020 Directeur Communicatie en Strategie bij de VVSG. Momenteel leidt ze samen met haar vrouw een familiale investeringsmaatschappij. Pelssers heeft een lange geschiedenis in de LGBTQI-beweging en heeft zich ingezet voor de openstelling van het huwelijk voor koppels van gelijk geslacht. Ze heeft zitting gehad in diverse raden van bestuur en heeft een academische achtergrond in politieke wetenschappen en publiek management.

De Vlaamse regenbooghuizen kregen eerder te horen dat ze hun belangrijke subsidie vanuit de Vlaamse overheid van 60.000 euro verloren. Toch wil Plessers  samen met de 27 aangesloten verenigingen positief vooruitkijken en voortbouwen op de nieuwe dynamiek die is ontstaan na de verhuizing naar het nieuwe pand in Kessel-Lo en de samenwerking met Queer Leuven.

Pelssers benadrukt het belang van zichtbaarheid en media-aanwezigheid voor UniQue: “Het lijkt erop dat de LGBTQI-gemeenschap de favoriete schietschijf aan te worden is van extreem conservatieve en populistische krachten. Het is tijd dat we weer voor onszelf opkomen.” We komen op straat, zoals op 10 oktober met de allereerste Leuven Pride, een samenwerking met Queer Leuven. Pelssers wil ook de verloren subsidie terugwinnen. Daarnaast wil Pelssers de betrokkenheid van bestaande groepen in de regio bij de koepelorganisatie UniQue vergroten, ondanks de uitdagingen die de geografische ligging van de provincie met zich meebrengt.

 

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste