Imran Nawaz Is de nieuwe Mister Gay Belgium

De 35-jarige leerkracht, Imran Nawaz uit Rijkevorsel, maar afkomstig uit het Limburgse Hasselt is zaterdagavond verkozen tot de nieuwe Mister Gay Belgium. Imram kreeg zijn door Nicky Vankets ontworpen sjerp uit de handen van de Antwerpse burgemeester Bart De Wever. “Ik ben blij dat er toch iemand aan een regeerperiode kan beginnen”, zo grapte de Wever net voor hij de naam van de winnaar bekend maakte. Tim Lengeler (35) uit Asse en Jonathan Tilburghs (34) uit Antwerpen, belandde op een tweede en derde plaats.

“Dit voelt geweldig en is een grote verrassing”, zo reageerde de kersverse Mister Gay Belgium Imran Nawaz. 

Nawaz zette zich tijdens zijn campagne in voor het thema LGBTQI-personen en religie. Als gelovige en afkomstig uit een religieus gezin, wil hij dit onderwerp vooral op scholen beter bespreekbaar maken.

“Religie maakt deel uit van mijn achtergrond”, zo lichtte hij na zijn overwinning toe. “Er zijn ook nog veel misverstanden over en het idee leeft dat LGBT+ en religie niet combineerbaar zijn. Ik ken genoeg voorbeelden, ook uit mijn achtergrond dat het wel combineerbaar is en dat we werk moeten maken om die twee gemeenschappen dichter bij elkaar te laten groeien, of wederzijds begrip creëren zodat we onze rechten kunnen blijven verdedigen.”

Nawaz wil tijdens zijn regeerperiode ook actief in dialoog treden met diverse geestelijke leiders, met als doel bruggen te bouwen tussen verschillende geloofsgemeenschappen. Een belangrijk moment binnen deze inspanningen hoopt hij te realiseren in september, wanneer hij de mogelijkheid wil aangrijpen om Paus Franciscus persoonlijk te ontmoeten. Deze ontmoeting zou een belangrijke stap zijn in zijn streven naar internationale samenwerking en interreligieuze harmonie.

 Imran Nawaz krijgt naast de titel ook een toegangsticket voor de Mister Gay Europe en World-verkiezingen.

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste