Ierse regenbooggemeenschap geschokt na gewelddadige moord op twee mannen

De Ierse regenbooggemeenschap verkeert in shock nadat op iets meer dan 24 uur tijd de lichamen van twee homoseksuele mannen in hun woning in Sligo gevonden zijn. De beide mannen zijn mogelijk vermoord omwille van hun homoseksualiteit. Over het hele land worden er herdenkingsmomenten gehouden ter nagedachtenis van de twee slachtoffers.

Het zwaar toegetakelde lichaam van de 42-jarige zakenman Aiden Moffitt werd afgelopen maandag omstreeks half negen ’s avonds aangetroffen. Moffitt had naar verluidt via een dating-app afgesproken met een man die hem later om het leven zou brengen. De Ierse politie behandelt de moord alvast als een haatmisdaad.

Dinsdagavond omstreeks half elf werd ook het lichaam aangetroffen van de 58-jarige Micheal Snee. Ook hij werd vermoord nadat hij via een dating-app een afspraak had gemaakt met een andere man. De Ierse politie behandelt ook deze moord als een haarmisdaad en ze vermoeden dat de twee moorden met elkaar te maken hebben. 

Mogelijk hebben de twee moorden ook iets te maken met een steekpartij vorig weekend in Sligo. Toen verloor een veertigjarige man een oog toen hij met een voorwerp in zijn gezicht werd gestoken.

De politie arresteerde woensdagmorgen een man die mogelijk iets met de moorden te maken heeft.

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste