IDAHOT: Ninove pakt uit met regenboogvlaggen, nieuwe regenboogzebrapaden en Paars campagne

De internationale Dag tegen homo en transfobie (IDAHOT) komt er aan en ook Ninove heeft in de dagen rond 17 mei allerlei acties gepland. Vorige week werd reeds een regenboogzebrapad aangelegd.

Met het regenboogzebrapad  op de Centrumlaan, vlakbij het stadhuis, wil Ninove aandacht vragen voor diversiteit en acceptatie van alle genders en het  signaal geven dat iedereen welkom is en dat geweld en onverdraagzaamheid niet kunnen. Ook op de Aalstersesteenweg komt er tussen de Vinkenstraat en kruispunt Den Doorn een veelkleurige oversteekplaats.

In de week van 17 mei worden er ook drie regenboogvlaggen uitgehangen aan het stadhuis, het Sociaal Huis en het oud stadhuis. Ook werden de scholen en jeugdverenigingen opgeroepen om op 17 mei paarse kledij te dragen om zo te tonen dat iedereen erbij hoort en zichzelf mag zijn. Dit jaar hebben 4 secundaire scholen en 2 jeugdbewegingen ingetekend om deel te nemen aan de campagne. De deelnemers krijgen een educatief pakket en promomateriaal toegestuurd om 17 mei niet onopgemerkt te laten voorbijgaan. 

Lees ook: Borgerhout heeft er een regenboogzebrapad bij

Video: Genk onthult regenboogloungebanken

Ondanks 1.500 handtekeningen toch geen regenboogzebrapad in Aalst

Foto: Ninove Facebookpagina

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste