Honderden Spanjaarden op straat na gewelddadige dood 24-jarige homo

Maandagavond zijn in verschillende Spaanse steden honderden mensen op straat gekomen om gerechtigheid te vragen voor de afgelopen weekend omgekomen Samuel Luiz. De 24-jarige werd tijdens het pride weekend aangevallen bij een nachtclub in de de stad  Corunâ toen hij stond de videobellen. De vermoedelijke daders dachten dat hij hen stond te filmen. De 24-jarige man overleed aan zijn verwondingen. Volgens zijn vrienden werd hij aangevallen omdat hij homo was.

De politie is met een onderzoek begonnen en heeft reeds verschillende mensen ondervraagd en de camerabeelden uit de buurt bekeken. Of er effectief sprake is van homohaat  is moet het onderzoek nog uitmaken maar dat hield de Spaanse LGBTQ+-gemeenschap niet tegen om maandagavond massaal op straat te komen met regenboogvlaggen.

Ook de Spaanse politieke wereld heeft gereageerd. "Ik vertrouw erop dat de politie de daders van de moord op Samuel snel zal vinden en de feiten zal verduidelijken. Het was een wrede en meedogenloze daad. We zullen geen stap terugzetten in onze rechten en vrijheden", aldus de Spaanse premier Pedro Sánchez op Twitter.

 

Foto: Samuel Luiz (Twitter)

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste