Homomonument in Den Haag opnieuw beklad

Het Internationaal Homomonument van Den Haag is opnieuw beklad. Op foto's bij Den Haag FM is te zien dat er hakenkruizen op zijn geverfd. Ook afgelopen zomer was dit het geval. Toen werden er homofobe teksten aangebracht nu gaat het over hakenkruizen en een hartje met daarnaast de tekst ‘Antifa’.

Waarschijnlijk werd het monument aan de Koekamp in Den Haag in de nacht van maandag op dinsdag beklad. De metalen sculptuur van een lint werd in 1993 onthuld en herdenkt  alle lesbische vrouwen en homoseksuele mannen in de wereld die vervolgd en onderdrukt zijn of worden vanwege hun geaardheid.Ook is het gedenkteken een teken van strijd om erkenning van gelijke rechten en tegen discriminatie op grond van seksuele geaardheid. 

Het homomonument en de verschillende regenboogkleurige bankjes die tegenover het homomonument staan werden reeds verschillende keren eerder beklad. Afgelopen zomer werden er nog de teksten 'Weg met pride' geschreven en 'Fuck Pride' geschreven. De bankjes werden dan weer met zwarte strepen beklad. Ook de regenboogvlag werd vorig jaar zeven keer uit de grond getrokken.

 

Foto: Internationaal Homomonument Den Haag

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste