Homofoob die Leuvense homo in elkaar sloeg blijft aangehouden

De 26-jarige man die vorige week donderdag een homoseksuele man in elkaar sloeg blijft voorlopig aangehouden. Hij verklaarde dat hij het geweld begon omdat hij een afkeer heeft tegen homoseksuelen. Het parket van Leuven heeft een gerechtelijk onderzoek gevorderd voor opzettelijke slagen en verwondingen met discriminatoire beweegredenen en weerspannigheid.

De feiten dateren van donderdagmiddag rond iets voor twee. Toen werd de politie verwittigd dat er op het kruispunt van de Vaartstraat en de Rijschoolstraat een gevecht bezig was. Toen de agenten ter plaatse kwamen troffen ze de twee mannen aan. Eén van hen, een 26-jarige man uit Leuven had een verwonding in zijn gezicht. De aanvaller gedroeg zich zeer agressief. Op de camerabeelden was te zien dat de aanvaller zijn slachtoffer uit het niets vastgreep en hem een slag en een stamp gaf."De verdachte gaf toe dat hij het slachtoffer een slag gaf met de vlakke hand wegens zijn afkeer van homoseksuelen", aldus het parket. "Meer beweert hij zich niet te herinneren over de feiten die zich voordeden.

Het parket van Leuven is een onderzoek gestart. De man verscheen dinsdag voor de onderzoeksrechter en blijft voorlopig aangehouden. 

foto:  Scott Rodgerson // Unsplash

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste