President Biden tekent wet die homo-huwelijken in heel de VS wettelijk verankeren

Afgelopen dinsdag heeft de Amerikaanse President Biden de 'Respect for Marriage Act wet getekend, waardoor interraciale en homoseksuele huwelijken in iedere staat wettelijk erkend worden. Tijdens en na de ondertekening werd het Witte Huis in de regenboogkleuren verlicht.

Vorige week keurde het Huis van Afgevaardigden de wet goed nadat dat al eerder in de Senaat gebeurd was.

De nieuwe wet zorgt ervoor dat de beslissingen van het Hooggerechtshof over huwelijksrechten worden geïmplementeerd en erkend in federale wetgeving. Dat gebeurde omdat gevreesd werd dat het Hooggerechtshof mogelijk het homo-huwelijk op dezelfde manier zou terug draaien zoals dat eerder al met het recht op abortus gebeurde. Met de nieuwe wet hebben homoseksuele koppels nu toegang tot dezelfde federale voordelen en beschermingen als heteroseksuele koppels zoals fiscale voordelen, sociale zekerheid en veteranenvoordelen.

"Voor het grootste deel in de geschiedenis van ons land hebben we interraciale koppels en homoseksuele koppels geweigerd om deze beschermingen te geven", zo zei de president voor de ondertekening. "We hebben gefaald. We hebben hen niet behandeld met een gelijke waardigheid en respect."

"Beslissen of je gaat trouwen, met wie je trouwt is een van de meest fundamentele beslissingen die een persoon kan maken....Het huwelijk is een eenvoudige vraag: Van wie hou je van en ben je trouw aan die persoon die je liefhebt? Het is niet ingewikkelder dan dat."

Foto: WhiteHouse.gov

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste