Homo-activist Harvey Milk krijgt eigen schip

Afgelopen zaterdag heeft de Amerikaanse zeemacht een schip in de vaart gebracht dat vernoemd is naar de homoseksuele activist en politieker Harvey Milk. Milk diende de vier jaar bij de zeemacht voordat hij omwille van zijn homoseksualiteit een oneervol ontslag kreeg. Daarna werd hij de eerste openlijk homoseksuele politieker die in 1977 werd verkozen tot de adviesraad van San Francisco. Het jaar erop werd hij neergeschoten door een voormalige collega op de trappen van het stadhuis.

Tijdens de ceremonie, die bol stond van de verwijzingen naar de strijd voor inclusie bij de Amerikaanse zeemacht, werd de champagnefles tegen de boeg van de USNS Harvey Milk kapot geslagen door de voormalige zeemachtofficier en huidig klinisch directeur van het John Hopkins Center for Transgender Health,  Paula Neira.

De familie van Harvey Milk dankte tijdens de ceremonie de zeemacht ook om na vele jaren eindelijk open kaart te spelen over het oneervolle ontslag van Harvey Milk. “Hij heeft een minder dan eervol ontslag gekregen”, zo zei Stuart Milk, de neef van Harvey Milk, tijdens de ceremonie. “Hij moest ontslag nemen omdat hij homo was.” De familie kreeg de mogelijkheid geboden van de zeemacht om het oneervolle ontslag terug te draaien maar volgens Stuart Milk is het belangrijk dat het oneervolle ontslag van Harvey Milk niet wordt teruggedraaid zodat herinnerd wordt dat "diegene die eervol dienden niet altijd eervol behandeld werden". “We moeten onze geschiedenis leren om te voorkomen dat we achteruit gaan en die herhalen”, aldus de neef.

 

Bekijk de hele ceremonie hier beneden.

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste