IDAHOT: Het Regenbooghuis van Limburg trekt de markt op

Ook de vrijwilligers van het Limburgse Regenbooghuis in Hasselt grijpen de Internationale Dag tegen de Holebi en Transfobie (IDAHOT) van 17 mei aan om met allerlei acties uit te pakken. Zo gaan ze ondermeer cup-cakes uitdelen om de verschillende markten in Limburg.

“Ondanks dat er in België wettelijk veel geregeld is wat betreft gelijke rechten en kansen voor holebi’s en transgenderpersonen, blijft het nog steeds belangrijk om deze dag in de “gewone” samenleving in de kijker te zetten,” vertelt Manon van Engelen, coördinator Gelijke Kansen van het Regenbooghuis. “Zolang verliefde mensen van hetzelfde geslacht deze liefde op straat niet durven tonen, zolang een papa van 2 holebikinderen nog te horen krijgt dat hij als ouder gefaald heeft, zolang er nog stickers in het straatbeeld verschijnen met een groot rood kruis door de regenboogvlag en zolang we nog tal van andere haatdragende voorbeelden kunnen noemen, blijven we inzetten op zichtbaarheids- en sensibiliseringsacties.”

Regenbooghuis Limburg heeft dit jaar veel hulp van partners. “We zijn blij te kunnen samenwerken met een aantal steden en gemeenten die een engagementsverklaring hebben getekend, zoals Zonhoven, Sint-Truiden, Genk en Hasselt. Dit zorgt ervoor dat we heel zichtbaar zijn in de brede samenleving en we IDAHOT dit jaar verspreid door Limburg de aandacht kunnen geven die het verdient,” aldus Manon. “Ook enkele van onze aangesloten verenigingen helpen mee, evenals het HuisvandeMens in Genk/Bree en we hebben ook al van een aantal Limburgse instanties en bedrijven gehoord dat de regenboogvlag in top gaat. Natuurlijk hebben ook alle Limburgse steden en gemeenten zich geregistreerd om de regenboogvlag uit te hangen. Fantastisch dat dit steeds breder gedragen wordt in de samenleving, daardoor voelen we ons oprecht gesteund.”

Regenbooghuis Limburg is de komende 2 weken op onderstaande plaatsen aanwezig:
-vrijdag 13 mei op de markt in Bree ism HuisvandeMens Genk en Bree

-zaterdag 14 mei op de markt in Sint-Truiden ism Stad Sint-Truiden

-zondag 15 mei bij een evenement voor de jeugdverenigingen van Sint-Truiden

-zondag 15 mei tijdens de brunch van Kiss of Colour in Dilsen-Stokkem

-dinsdag 17 mei tijdens de markt voor de bibliotheek in Hasselt ism bibliotheek Hasselt Limburg

-dinsdag 17 mei tijdens de pauze op scholen Kindsheid Jesu

-dinsdag 17 mei bij het vlaghijsen aan Jeugdhuis Nachtwacht in Zonhoven ism gemeente Zonhoven
-donderdag 19 mei op de markt in Genk ism OGWA en Stad Genk

-OUDT, LGBTQ+vereniging in Tongeren zorgt samen met Regenbooghuis Limburg voor regenboogcake in enkele horecagelegenheden en de bibliotheek van Tongeren.

 Foto: Regenbooghuis Limburg

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste