Gulden Spoor voor Luc Appermont

Luc Appermont krijgt op maandag 11 juli in Hoboken het Gulden Spoor voor Culturele Uitstraling. De Gulden Sporen worden jaarlijks voor verschillende categorieën uitgereikt aan  personen of instanties  die door hun engagement of prestaties een markant spoor trekken op cultureel, algemeen-maatschappelijk of sociaal-economisch vlak en daarbij een positieve betrokkenheid in de Vlaamse samenleving aan de dag leggen.

Luc Appermont begon zijn loopbaan in 1969 als student bij Omroep Antwerpen van Radio 2. Gedurende 33 jaar was hij één van de vaste stemmen bij Radio 2 waar hij onder andere het programma ‘De Zoete Inval’ presenteerde. Ook op televisie was hij vaak bij de openbare omroep te zien. Zo presenteerde hij meermaals Eurosong, waar de Vlaamse kandidaat voor het Eurovisie Songfestival werd gekozen, en verschillende talkshows. In 1990 maakte hij de overstap naar de pas begonnen televisiezender VTM waar hij jaren lang de dagelijkse kennisquiz ‘Waagstuk’ presenteerde.  Doorheen zijn carrière kreeg hij ook verschillende Gouden Ogen (1989, 1991, 1992, 1993, 1994,1995  ) en werd hij  meermaals verkozen tot TV-persoonlijkheid van het jaar (1991, 1994, 1995). In 2015 trouwde hij met zanger Bart Kaëll met wie hij toen al bijna veertig jaar een relatie had die het koppel lange tijd voor de buitenwereld verborgen hielden. Pas in 2010, toen Bart Kaëll als homo uit de kast kwam  in een interview voor  ‘Dag Allemaal’ maakte de zanger bekend dat hij en Luc Appermont al jaren een koppel waren.

Luc Appermont is niet de enige die in aanloop naar de Vlaamse feestdag van 11 juli een Gulden Spoor voor Culturele Uitstraling krijgt. Ook dirigent en componist Dirk Brossé en de CEO van Ment TV Marc Hallez krijgen een Gulden Spoor voor hun verwezenlijkingen op cultureel vlak. Gedelegeerd bestuurder van FIT Claire Tillekaerts en ondernemer en durfkapitalist Jürgen Ingels krijgen dan weer respectievelijk de Gulden Spoor voor Maatschappelijke Uitstraling en voor Economische Uitstraling.

Foto: Facebook/ Bart Kaell

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste