Gevangenisstraf van 28 jaar voor Iranier die man neerstak omdat die seks wilde

Het Gentse hof van Assisen heeft de 21-jarige Iraniër  Said Subhan Khawri veroordeeld tot een gevangenisstraf van 28 jaar omdat hij de  36-jarige Afghaan Roohullah Safi doodstak omdat die seks met hem wilde.

De feiten vonden plaats op 23 maart 2019 in de Gentse Baudelostraat, waar in een flat het lichaam van de 36-jarige Roohullah Safi werd gevonden. De Afghaanse man werd met verscheidene messteken om het leven gebracht. Enkele dagen later werd Said Subhan Khawri opgepakt. De toen 19-jarige Iranees ontkende eerst dat hij in Gent was geweest en dat hij het slachtoffer kende, maar gaf uiteindelijk toe dat hij de man neerstak met een mes.

Khawri stelde tijdens het onderzoek dat het slachtoffer hem had proberen verkrachten, maar bij zijn verhoor voor het hof van assisen vrijdag sprak hij niet meer van verkrachting. Later zou hij toegeven dat hij een sekswerker was en dat hij reeds eerder seks had gehad met het slachtoffer. Die stuurde hem voor de fatale steekpartij nog een berichtje.  "Hij wou seks met me. Hij wou me 10 euro geven, maar dat vond ik niet genoeg. Ik had inderdaad voordien al seks met hem gehad. Dan was het 50 euro." Het openbaar ministerie vroeg de jury Khawri schuldig te verklaren aan doodslag, maar de verdediging hoopte op een internering en pleitte de uitlokking.

De jury verklaarde Khawri schuldig aan doodslag. De openbaar aanklager vorderde een celstraf van 24 jaar. De verdediging haalde verzachtende omstandigheden aan zoals de leeftijd van de beschuldigde, maar het hof en de jury veroordeelden Khawri tot 28 jaar cel.

Bron: Belga

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste