Geen gratie voor Joe Exotic

Ondanks het feit dat hij de afgelopen maanden bij de uitgaande president Donald Trump erop had aangedrongen om hem gratie te verlenen staat de naam van Joe Exotic niet op de lijst van 143 namen die op het laatste moment nog gepardonneerd worden.

‘Tiger King’Joe Exotic,wiens echte naam Joseph Maldonado-Passage is zit momenteel een celstraf van 22 jaar uit voor dierenmishandeling, het overtreden van de regels voor wildparken, en het plannen van een moord op de rivaliserende dierenparkhoudster Carole Baskin. 

In zijn gratieaanvraag die hij in september overmaakte aan het Witte Huis stond te lezen dat hij 'opzij gezet en door anderen verraden was'. Het team van Joe Exotic waren er zo zeker van dat hij een pardon zou krijgen dat ze voor hem reeds een limousine voorzien hadden om hem in de gevangenis op te halen. Normaal. gezien komt Joe Exotic in aanmerking om in 2037 vrij te komen, maar zijn advocaten zeggen dat hij dit waarschijnlijk omwille van zijn zwakke gezondheid niet meer zal meemaken.

Gratie voor 143 Trump-getrouwen

Op zijn laatste dag als Amerikaanse president heeft Donald Trump gratie gegeven aan 143 voormalige getrouwen en trouwe bondgenoten. De bekendste naam op die lijst is die van Steve Bannon (67), een van de mensen die Trump aan de zege hielp in 2016. Hij was ook één van de belangrijkste adviseurs van de president in het Witte Huis, maar werd in augustus 2017 ontslagen nadat hij beschuldigd werd van het verduisteren van miljoenen die bestemd waren voor de bouw van een muur op de grens met Mexico.

Donald Trump, zijn familie, of zijn advocaat Rudy Giuliani staan niet op die lijst. De president zou het advies hebben gekregen om dat niet te doen, omdat gratie als een schuldbekentenis zou gezien kunnen worden.

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste