IDAHOT:Gays! & Friends verbindt mensen via postkaarten

Naar aanleiding van IDAHOT, de International Day Against Homophobia and Transphobia op maandag 17 mei, organiseert G!F (Gays! & Friends) Leuven in samenwerking met Unique (regenbooghuis Vlaams-Brabant) net zoals de voorbije jaren een verbondenheidsactie. Via het versturen van postkaarten willen ze de verschillende deelnemers met elkaar verbinden. Wil je graag deelnemen aan de actie, houd dan zeker hun Facebookpagina in de gaten.

“Naar jaarlijkse traditie, wensten we ook dit jaar met een verbondenheidsactie IDAHOT in de kijker te zetten. Op die dag worden massaal regenboogvlaggen gehesen, maar wij wilden graag iets extra's doen” zegt Peter de Vos (bestuurslid G!FLeuven). Het is niet de eerste keer dat G!FLeuven een actie organiseert tijdens IDAHOT. Vorig jaar was er bijvoorbeeld een online verbondenheidsactie. “We hebben er expliciet voor gekozen om mensen via een échte postkaart met elkaar in contact te brengen omdat we in deze digitale, bijzondere tijden nood hebben aan mooie, maar vooral ook tastbare momenten. We verwachten dat we minstens 300 mensen zullen kunnen overtuigen om zich in te schrijven,” aldus Peter de Vos.

De actie van dit jaar zal lopen tussen 17 mei (IDAHOT) en 31 mei. Via hun sociale media hopen ze dat verschillende mensen wensen deel te nemen aan hun postkaartenactie. Nadat ze zich hebben ingeschreven als deelnemer via hun website (www.gifleuven.be/iedereenVerbondenMetElkaar) versturen zij een blanco postkaart met een brief van de ene deelnemer naar een willekeurig gekozen andere deelnemer. De vereniging heeft voor deze actie zelf 6 verschillende postkaarten ontworpen, steeds 1 met een toffe quote en in een bepaalde kleur van de regenboogvlag. Via de postkaarten trachten ze mensen met elkaar in verbinding te brengen. Maar er is nog meer: elke deelnemer maakt daarnaast ook kans op een leuke prijs. Per postkaartje is er een unieke code en met die code kan je dan deelnemen aan een tombola en kans maken op de prijs. Heel de actie is op te volgen onder de hashtags #IDAHOT, #GIFLeuven, #Iedereenverbondenmetelkaar en #uniquerbh

G!FLeuven organiseert activiteiten voor de regenboogcommunity, hun vrienden en hun gezin. Ze proberen zo meer verbondenheid te creëren tussen verschillende personen in de samenleving. Ze organiseren open activiteiten en zo ook minstens éénmaal per jaar een verbondenheidsactie.

foto:Kwinten Hublau

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste