Acht steden weerhouden voor organisatie van Gay Games 2026

 

De Federatie van de Gay Games hebben acht steden weerhouden om het sportieve evenement voor de LGBTQ-gemeenschap in 2026 te mogen organiseren. Auckland (Nieuw-Zeeland), Brisbane (Australië), Guadalojara (Mexico), München (Duitsland), San Diego (VS),Taipei (Taiwan), Toronto (Canada) en Valencia (Spanje) gaan verder in de volgende aanbestedingsronde. Dat heeft het bestuur van de federatie maandagmorgen (onze tijd) bekend gemaakt. 

Voor de organisatie van de Gay Games stelden zich uiteindelijk twintig gaststeden zich kandidaat, daaronder ook Amsterdam dat deze keer niet werd weerhouden. Zij mochten het grootste sport en cultuurevenement al in 1998 organiseren. Daarna gingen de spelen nog door in Sydney (Australië 2002), Chicago (VS 2006), Keulen (Duitsland 2010), Cleveland (VS 2014), en Parijs (Frankrijk 2018). In 2022 gaan de Gay Games in Hong Kong door. 

 

Bij het afsluiten van de biedingsprocedure eind februari bleek dat er een recordaantal steden hun kandidatuur hadden gesteld om die van 2026 te mogen organiseren.  De organisatie worstelde zich door de bidboeken en de voorgestelde programma’s van de twintig potentiële gaststeden en weerhield er daar dus acht van. 

 

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste