Franse extreem-rechtse presidentskandidaat wil geen LGBT-lessen meer

De extreemrechtse Franse presidentskandidaat Eric Zemmour (63) heeft maandag een aanval gedaan op de anti-racistische en anti-homofobie groeperingen die actief zijn in de Franse scholen. Volgens Zemmour zouden deze organisaties de leerlingen hersenspoelen. Hij ijvert dan ook om terug te keren naar een meer conservatief onderwijssysteem. Zemmour neemt het tijdens de volgende presidentsverkiezingen op tegen de meer bekende extreem-rechtse Marine Le Pen, Valerie Pecresse en huidig president Emmanuel Macron. Momenteel hangt hij achteraan in de opiniepeilingen.

Nostalgie troef

De voormalige politieke commentator en journalist wil stelde zijn onderwijsplan maandag voor en deed daarbij enkele opmerkelijke uitspraken. “De afgelopen veertig jaar zijn onze kinderen geïndoctrineerd. Scholen kunnen niet de plek zijn waar LGBT en anti-racistische ideologieën onze kinderen hersenspoelen."

Zemmour, die in het verleden reeds een veroordeling opliep voor het aanzetten tot rassenhaat wil ook dat leerlingen in het basisonderwijs opnieuw een kiel (blauwe boerenvest) dragen. Dat kledingstuk werd vroeger vaak gedragen maar verdween bijna vijftig jaar geleden toen steeds meer leerlingen naar de middelbare school begonnen te gaan. Ook moeten volgens Zemmour alle taallessen behalve de Franse geschrapt worden. Met de vrijgekomen uren wil hij extra lessen Frans en wiskunde geven. In het middelbaar wil hij dan wel weer de studie van de klassieke talen Grieks en Latijn promoten. Ouders van ‘onhandelbare’ kinderen zouden ook geen schooltoeslagen meer krijgen.

 

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste