Florida keurt 'Don't say gay'-wet goed

De staat Florida heeft dinsdag de zogenaamde “Don’t say gay”-wet goedgekeurd waardoor scholen niet langer onderwerpen zoals seksuele oriëntatie en genderidentiteit  in het curriculum van leerlingen tussen de drie en negen jaar mogen behandelen. Na het parlement vorige week keurde ook de senaat de wet goed. De wet ligt al geruime tijd onder vuur van de democraten en verschillende homoseksuele republikeinen. Vooraleer de wet ook effectief van kracht wordt moet hij nog wel ondertekend worden door de republikeinse gouverneur Ron Desantis. Verwacht wordt dat hij de wet zal ondertekenen.

Sinds het wetsvoorstel  werd ingediend lag ze onder vuur vanwege LGBT-activisten, studenten, democraten op zowel het regionale als nationale niveau, het Witte Huis als de de entertainment industrie.

“Deze wet, werd sinds zijn introductie, gebruikt als een werktuig om LGBT-personen te marginaliseren en aan te vallen”, zo zei de democratische volksvertegenwoordiger Carlos F. Smith die zelf homo is. Hij voegde er nog aan toe dat deze wet “een verschrikkelijk signaal stuurt naar jongeren dat er iets mis is met LGBTQ personen en dat er iets zo gevaarlijk en ongepast is dat ze vermeden en gecensureerd moeten worden uit het klaslokaal.”

 

De Republikein Joe Harding, die de wettekst indiende, argumenteert dat de ouders en niet hun leraars, die onderwerpen moeten aansnijden bij hun kinderen. “Spontane gesprekken over seksuele geaardheid en genderidentiteit worden niet verboden maar de wet moet voorkomen dat districten deze onderwerpen in de officiële curriculum terecht komen.”

Een amendement, waardoor ouders ook geïnformeerd moesten worden als hun kind tegen hun leerkracht of begeleider als homo, lesbienne of transseksueel uit de kast kwam, werd uiteindelijk geschrapt.

Ook vanuit het Witte Huis kwam er de nodige kritiek op de wet. Zo noemde president Biden de wet ‘hatelijk’.

Lees ook: 

'Don't say gay'-wet goedgekeurd in Florida

Florida zet eerste stap om LGBTQ-lessen op scholen te verbieden

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste