Film 'The Inspection' in premiere op filmfestival van Toronto

Op 8 september gaat ‘The Inspection’, de debuutfilm van regisseur Elegance Bratton in premiere op het filmfestival van Toronto. De film, die gebaseerd is op waar gebeurde feiten, vertelt het verhaal  van een zwarte homoseksuele jongen die probeert bij het Amerikaanse leger binnen te geraken voor de afschaffing van de ‘Don’t ask, don’t tell’-richtlijn.

Die richtlijn zorgde ervoor dat homoseksuele soldaten hun seksuele geaardheid moesten verbergen en onmiddellijk uit het leger ontslagen konden worden als bekend werd dat ze homo of lesbisch waren. Die richtlijn werd in 2013 herroepen.

In ’The Inspection’ speelt acteur Jeremy Pope, die we nog kennen uit ‘One Night In Miami’  en ‘Pose’, een omwille van zijn homoseksualiteit door zijn familie verstoten jongeman die een carrière bij de Amerikaanse marine ambieert.  Om dat te bereiken moet hij aan een bootcamp deelnemen. Maar al snel krijgt hij te maken met allerlei  vooroordelen maar ontdekt hij ook een kameraadschap binnen zijn groep en zijn leven voorgoed zal veranderen.

De afgelopen week werden de eerste beelden in een trailer vrijgegeven. ’The Inspection’ is vanaf half november te zien in de Amerikaanse bioscopen.

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste