Extreem-rechtse partij moet Canadees homo-koppel een schadevergoeding betalen

Een Italiaanse rechtbank heeft een homoseksueel Canadees koppel een schadevergoeding van meer dan 20.000 euro toegekend omdat de extreemrechtse regeringspartij ‘Broeders van Italië’ een foto van hen heeft gebruikt in hun campagne om draagmoederschap voor ouders van hetzelfde geslacht tegen te gaan.

In 2014 maakte fotografe Lindsay Foster de bewuste foto toen  BJ Barone en Frankie Nelson hun zoon Milo  verwelkomden die doormiddel van een draagmoeder geboren werd. In 2016 werd de foto misbruikt door Broeders van Italië. 

De Italiaanse rechter veroordeelt de extreem-rechtse partij  nu tot het betalen van een schadevergoeding  aan het koppel voor het “aanstootgevende gebruik van hun afbeelding.” . De extreem-rechtse partij heeft reeds aangekondigd dat ze in beroep zullen gaan tegen de uitspraak van de rechtbank.

In een eerste reactie op het vonnis van de rechtbank laten Barone en Nelson weten dat ze zeer tevreden zijn met de uitkomst “Dit is een kleine overwinning voor ons, maar het is een enorme overwinning voor de LGBTQ+ gemeenschap in Italië en daarbuiten,” vertelden ze aan de BBC. “Voor ons staat onze geboortefoto voor alles waar we voor staan: gezin, acceptatie en onvoorwaardelijke liefde. Deze overwinning tegen de Broeders en de premier stelt ons in staat onze foto terug te eisen en de wereld te laten zien dat familie over liefde gaat.”

De bewuste foto werd ook in 2016 reeds gebruikt door de  onafhankelijke Ierse politicus Mary Fitzgibbons om ook in Ierland het draagmoederschap voor ouders van hetzelfde geslacht te veroordelen.

 

Deel dit artikel via:

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws