Ellen Degeneres biedt excuses aan bij start van nieuwe seizoen (+video)

Bij de start van het achttiende seizoen van haar talkshow heeft Ellen Degeneres het gehad over de berichten die tijdens de zomerpauze de kop opstaken. De afgelopen maanden bleek dat er op de redactievloer een toxische en vijandige werksfeer heerste en dat Ellen zelf ook in het echt anders was dan dat ze zich in de show gedroeg. Toen voormalige medewerkers de berichten naar buiten brachten begon de studio die het programma opneemt en wereldwijd verdeeld met een onderzoek.

Al van bij de start van de eerste aflevering had ze het over de beschuldigingen en het onderzoek. “Als je kijkt omdat je van me houdt, dank je. Als je kijk omdat je niet van me houdt welkom”, zo begon Ellen Degeneres haar monoloog.

Nadat ze vroeg hoe iedereen zijn zomer was geweest sloeg ze een serieuzere toon aan.

“Ik heb dingen vernomen die nooit gebeurd mochten zijn gebeurd. Ik neem dat zeer serieus en alles wat ik erover wil zeggen is dat het me spijt voor de mensen die erbij betrokken waren. Ik weet dat ik in een geprivilegieerde machtspositie zit en ik heb me ook gerealiseerd dat hierbij verantwoordelijkheden komen en ik neem die verantwoordelijkheid voor alles wat er gebeurd tijdens mijn show.”`

Daarbij verwees Ellen Degeneres rechtstreeks naar de nieuwsberichten waarin huidige en voormalige redactieleden uit de biecht klapten.en verhalen vertelden over intimidaties en racistisch gedrag van leidinggevenden. Dat alles leidde tot het ontslag van drie producers.

“We hebben de laatste paar weken meermaals gesproken over de show, onze werkplek en wat we in de toekomst willen doen. We hebben de nodige veranderingen gemaakt en vandaag beginnen we een nieuw hoofdstuk.”

Ook sprak ze over de meer persoonlijke berichtgeving dat haar imago van vriendelijke vrouw niet overeen zou komen met de werkelijkheid. “Soms ben ik droevig, soms wordt ik kwaad, soms ben ik opgewonden, gefrustreerd of ongeduldig. Ik werk aan dit alles en ik ben daar constant aan het werken. Ik ben speciaal aan dat ongeduldige deel aan het werken en…. dat gaat niet goed. Vooral omdat het niet snel genoeg gaat. Maar ik kan je dit vertellen. Dit ben ik en mijn intentie is om altijd de beste persoon te zijn die ik kan zijn. En als ik iemand liet vallen, en als ik iemands gevoelens heb gekwetst, dan spijt me dat.”

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste