Ellen DeGeneres stopt met talkshow

Ellen DeGeneres stopt volgend seizoen, na 19 jaar, met haar populaire talkshow. Dat heeft ze volgens The Hollywood Reporter dinsdag aan haar personeel laten weten. Tijdens de uitzending van 13 mei geeft ze meer uitleg. Niemand minder dan haar vriendin en voorgangster Oprah Winfrey is dan te gast.

“Als je een creatief persoon bent, heb je het nodig om constant uitgedaagd te worden. Hoe groot en leuk dit programma ook is, is het niet langer meer een uitdaging”, aldus DeGeneres.

DeGeneres speelt al langer met het idee om met het dagelijkse praatprogramma te stoppen. In een profiel dat in 2018 in de New York Times verscheen zei ze toen al dat haar vrouw Portia de Rossi wilde dat ze stopte met het maken van het programma dat 180 afleveringen per jaar telt. Haar broer, samen met de uitvoerende producenten bij Warner Bros, wilden dan weer dat ze nog enkele jaren zou verder doen. DeGeneres tekende toen nog voor drie seizoenen maar maakte toen al duidelijk dat het haar laatste drie seizoenen zouden zijn. Ook de afgelopen maanden wilde Warner Bros dat DeGeneres terug kwam op haar beslissing.

Vorig jaar kwam de talkshowhost en haar programma in het oog van een mediastorm toen enkele personeelsleden uit de biecht klapten.   Zij vertelden dat op het einde van het zeventiende seizoen  er op de redactievloer een toxische en vijandige werksfeer heerste en dat Ellen zelf ook in het echt anders was dan dat ze zich in de show gedroeg. Toen voormalige medewerkers de berichten naar buiten brachten begon de studio die het programma opneemt en wereldwijd verdeeld met een onderzoek. Bij de start van het achttiende seizoen in januari bood DeGeneres haar excuses  hiervoor aan

Door de hele heisa verloor de talkshow wel heel wat kijkers.

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste