Dertiger die trampassagier voor kankerhomo uitschold was van plan om moskee aan te vallen

De  31-jarige man uit Den Haag die vorige week een filmpje online plaatste waarin hij een jongen met wit gelakte teennagels uitmaakte voor kankerhomo is woensdag opgepakt omdat hij van plan was om “een genocide aanval” te plegen op een moskee. Dat bevestigde de politie van Den Haag. 

Vorige week ging in Nederland een filmpje viraal waarin de man te zien was terwijl hij de jongen verbaal te lijf ging omwille van zijn gelakte teennagels. Ook een man die ingreep kreeg het toen te verduren. "Door mensen zoals jij worden deze demonen geaccepteerd”, zo zei de homofobe man in het filmpje. Voor de uitspraken in de tram werd ook maandag klacht neergelegd. Hiervoor werd hij niet aangehouden maar zal hij wel verhoord worden.

Hij werd woensdag wel aangehouden omwille van het bericht dat hij in een Telegram-groep plaatste. "Ik wil zo graag een genocide aanval plegen op een goed druk bezochte moskee. Maar wil dat niet in m'n eentje doen. En niemand wil me joinen.”, zo schreef hij.

De politie herkende hem van het filmpje en hield hem woensdagnamiddag aan. Hij zit nu vast voor opruiing met een terroristisch oogmerk. Daarnaast wordt hij dus verdacht van groepsbelediging en belediging met een discriminatoir aspect. 

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste