De Haan legt eerste regenboogzebrapad aan

De gemeente De Haan heeft vrijdag hun eerste regenboogzebrapad onthuld. Het bestaande zebrapad aan de  GO! Einsteinschool in De Haan werd aangevuld met enkele bollen in de kleuren van de regenboog en transgendervlag.

De gekleurde wegmarkeringen hebben een dubbele functie: enerzijds sporen ze autobestuurders aan om te vertragen bij het naderen van de schoolzone, maar anderzijds vragen ze ook aandacht voor diversiteit. 

Het regenboogzebrapad kwam er op initiatief van schepen voor Onderwijs, Mathieu Delbarge, die al langer ijvert voor gelijke kansen: “De Haan moet een warme gemeente zijn, waar iedereen zich welkom kan voelen. Daarom besteedt het bestuur al langer aandacht aan gelijke kansen voor minderheidsgroepen. Sinds 2013 wappert op de Internationale Dag Tegen Holebifobie, Transfobie en Interseksefobie daarom de regenboogvlag aan het gemeentehuis. Met de komst van dit regenboogzebrapad in schoolomgevingen, willen we het onderwerp ook bespreekbaar maken in het onderwijs.” 

Naast de 6 klassieke regenboogkleuren (rood, oranje, geel, groen, koningsblauw en paars) werden ook de transgenderkleuren roze en lichtblauw gebruikt, alsook de kleuren bruin en zwart die symbool staan voor niet-blanke LGBT’ers. De Haan is hierdoor de eerste gemeente in België die niet enkel aandacht vraagt voor holebi’s maar bij uitbreiding ook voor transgenders en niet-blanke LGBT’ers. Het gemeentebestuur wil hierin dus een progressief standpunt innemen en op deze manier oproepen tot meer verdraagzaamheid in onze maatschappij. 

Maar het zebrapad wil ook de omgeving van de Einsteinschool extra in de verf zetten en verruimen. De gekleurde bollen en lijnen rond het zebrapad zijn speels en vallen erg op. Zo wordt de zichtbaarheid van de schoolomgeving beter en dus veiliger. Dit project kreeg daarom ook vorm in samenspraak met de schooldirectie, die de gevoelige punten in hun omgeving aankaartte. 

Deel dit artikel via:
Reacties zijn uitgeschakeld.

Laatste nieuws

Volg ons ook via:

Gerelateerd nieuws

Populairste